Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες δίνουν πυροσβεστικές δυνάμεις στην πυρκαγιά που ξέσπασε χθες Κυριακή το πρωί σε δασική έκταση με πυκνή βλάστηση στα Ροζενά Ξυλοκάστρου Κορινθίας, ενώ έχει δοθεί μέχρι στιγμής εντολή να απομακρυνθούν εσπευσμένα από τα σπίτια τους οι κάτοικοι 6 χωριών.

Χθες το απόγευμα στάλθηκαν τρία μηνύματα μέσω 112 στους κατοίκους της ευρύτερης περιοχής, εκ των οποίων δύο καλούσαν για εκκενώσεις οικισμών. Στις 17:04 εκδόθηκε προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 για ετοιμότητα στην ευρύτερη περιοχή των Ροζενών Κορινθίας, στις 17:25 εκδόθηκε μήνυμα από το 112 για απομάκρυνση από το χωριό Πύργος προς Ζάχολη ενώ στις 17:45 εκδόθηκε τρίτο μήνυμα από το 112 για προληπτική απομάκρυνση από Ελληνικό προς Κάτω Πιτσά.

Στη συνέχεια στις 20:30 εστάλη μήνυμα από το 112 στους κατοίκους του χωριού Μεντουργιάνικα με οδηγία να φύγουν προς Δερβένι. Ακολούθησε νέο μήνυμα του 112 στις 22:08 προς τους πολίτες που βρίσκονται στην περιοχή Καλλιθέα (Στουπαίικα) Κορινθίας να απομακρυνθούν προς Λυκοποριά και στις 23.04:εστάλη μήνυμα για απομάκρυνση των κατοίκων από το Άνω Λουτρό Κορινθίας στο Κάτω Λουτρό.

Αργά το βράδυ, εστάλη μήνυμα στους κατοίκους της περιοχής Κορφιώτισσα Κορινθίας προκειμένου να απομακρυνθούν από αυτήν και να κατευθυνθούν προς Βρυσούλες και Ξανθοχώρι Κορινθίας.

Το έργο της κατάσβεσης είναι αρκετά δύσκολο λόγω των ισχυρών ανέμων στην περιοχή. Επιχειρούν 295 πυροσβέστες με 9 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 100 οχήματα ενώ περιοδικά επιχείρησαν μέχρι το τελευταίο φως της ημέρας 14 αεροσκάφη και 10 ελικόπτερα, εκ των οποίων δύο για συντονισμό των εναέριων μέσων. Συνδράμουν επίσης εθελοντές, υδροφόρες και μηχανήματα έργου της Περιφέρειας Πελοποννήσου καθώς και δυο μηχανήματα έργου του υπουργείου Άμυνας.

Δύο αγνοούμενοι στην περιοχή Άνω Πιτσών Κορινθίας

Δυο άνδρες 35 και 40 ετών αναζητούνται στην περιοχή Άνω Πιτσά Κορινθίας, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές. Κατά πληροφορίες πρόκειται για 2 άνδρες που πήραν τα μηχανάκια τους και κινήθηκαν προς το μαντρί γνωστού τους για να τον βοηθήσουν. Κατά τις ίδιες πηγές, στον δρόμο πυροσβέστες τους παρότρυναν να απομακρυνθούν, καθώς βρισκόταν πυρκαγιά σε εξέλιξη.