Σήμερα Δευτέρα 30 Σεπτεμβρίου αρχίζει στα Χανιά, στο Πολιτιστικό Κέντρο Χανίων (Μεγάλο Αρσενάλι), το 18th Plinius Conference on Mediterranean Risks.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τη μονάδα ΜΕΤΕΟ του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, σε συνεργασία με την European Geophysical Union (EGU) και θα έχει διάρκεια 4 ημερών (30/09-03/10/2024).

Τα κύρια θεματικά αντικείμενα του Συνεδρίου αφορούν στην παρακολούθηση, την αξιολόγηση, τη διάγνωση, και την πρόγνωση των ακραίων καιρικών φαινομένων και των δασικών πυρκαγιών, τη μελέτη των υδρογεωλογικών επιπτώσεων των έντονων καιρικών φαινόμενων, των επιπτώσεων της κλιματικής αλλαγής στους φυσικούς πόρους, τη γεωργία, την υγεία και την κοινωνία, καθώς και την ικανότητα προσαρμογής και τις στρατηγικές διατήρησης της φυσικής και πολιτιστικής κληρονομιάς στο πλαίσιο της κλιματικής αλλαγής.

Περισσότεροι από 120 επιστήμονες που εργάζονται στους τομείς της μετεωρολογίας, της υδρολογίας, των δασικών πυρκαγιών, της γεωμορφολογίας, της κοινωνιολογίας και της προστασία της πολιτιστικής κληρονομιάς από κλιματικούς κινδύνους θα παρουσιάσουν στο τετραήμερο του Συνεδρίου τα πιο πρόσφατα ερευνητικά τους αποτελέσματα.

Περισσότερες πληροφορίες για το συνέδριο δίνονται στη σελίδα https://meetings.copernicus.org/plinius18/home.htm