Ο Πολωνός τερματοφύλακας Βότσεχ Σέζνι είναι έτοιμος να βοηθήσει την Μπαρτσελόνα, ο βασικός τερματοφύλακας της οποίας Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν είναι πιθανό να μείνει τραυματίας για το υπόλοιπο της σεζόν.
Ο Γερμανός διεθνής υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση μετά από ρήξη του τένοντα της επιγονατίδας στο δεξί του γόνατο κατά τη διάρκεια της νίκης 5-1 επί της Βιγιαρεάλ.

Ο Σέζνι, σύμφωνα με δημοσιεύματα των μέσων ενημέρωσης, αναμένεται να φτάσει σύντομα στη Βαρκελώνη για να κάνει ιατρικές εξετάσεις πριν υπογράψει βραχυπρόθεσμο συμβόλαιο.

«Σέβομαι πολύ την ιστορία της Μπαρτσελόνα, είναι ένας από τους καλύτερους συλλόγους στον κόσμο», δήλωσε  χθες (26/9) ο Σέζνι στο ισπανικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Sport.
«Κατανοώ τη δύσκολη κατάσταση που έχει προκύψει για αυτούς μετά τον τραυματισμό του Μαρκ-Αντρέ τερ Στέγκεν και νομίζω ότι θα ήταν ασέβεια εκ μέρους μου να μην εξετάσω αυτή την επιλογή».

Ο προπονητής της Μπαρτσελόνα, Χάνσι Φλικ, είπε προχθές (25/9)  ότι ο 25χρονος αναπληρωματικός τερματοφύλακάς της, Ινάκι Πένια, είναι πιθανός αντικαταστάτης του Τερ Στέγκεν, αλλά η ομάδα χρειάζεται επίσης περισσότερη εμπειρία:
«Ο Ικάνι είναι 25, αλλά οι άλλοι τερματοφύλακες είναι πολύ νέοι. Χρειαζόμαστε περισσότερη εμπειρία και γι’ αυτό το συζητάμε. Έχουμε μιλήσει και το συζητήσαμε και θα πρέπει να αποφασίσουμε», είπε ο Φλικ στους δημοσιογράφους μετά τη νίκη (1-0) επί της Χετάφε.

Ο Σέζνι, ο οποίος εντάχθηκε στη Γιουβέντους το 2017, ανακοίνωσε την αποχώρησή του τον Αύγουστο  από το σύλλογο της Serie A.
Αποσύρθηκε με περισσότερες από 250 συμμετοχές για την Πολωνία και αφού βοήθησε τη Γιουβέντους  να κερδίσει τρία πρωταθλήματα και τρία κύπελλα Ιταλίας.

Η Μπαρτσελόνα προηγείται με τέσσερις βαθμούς διαφορά-από την Ρεάλ Μαδρίτης- στην κορυφή της LaLiga με 21  βαθμούς σε επτά παιχνίδια και θα παίξει εκτός έδρας με την Οσασούνα το Σάββατο (28/9).