Ο Δήμος Αγίου Νικολάου συμμετέχει φέτος ενεργά στον εορτασμό για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού με δυο εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν στις 27 και 28 Σεπτεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο και την Ελούντα.

Συνδέοντας τον πρωτογενή τομέα με τον τουρισμό, τα ποιοτικά προϊόντα που παράγονται στο νησί μας με την γαστρονομία που κερδίζει συνεχώς τη θέση που της αξίζει στο διεθνές γαστρονομικό περιβάλλον, διοργανώνει εκδήλωση με θέμα: «Γεύσεις Κρήτης» που περιλαμβάνει παρουσίαση παραδοσιακών προϊόντων από ντόπιους παραγωγούς και οινογνωσία εκλεκτών κρητικών κρασιών την Παρασκευή 27 Σεπτεμβρίου στις 6:00 μ.μ στη Λίμνη Αγίου Νικολάου.

Τη βραδιά πλαισιώνει μουσικά ο DJ Μαρίνος και η Σχολή Χορού «Γιαννίκου Ταμιωλάκη» με ένα ιδιαίτερο δρώμενο.

Το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου στις 8:00 το βράδυ στην Πλάκα απέναντι από το νησί της Σπιναλόγκας θα πραγματοποιηθεί το «Boat music festival» εκδήλωση που πλαισιώνεται από έντεχνη και παραδοσιακή μουσική με το συγκρότημα του Αντώνη Κουμπανάκη και την συμμετοχή της Σχολής Χορού «Γιαννίκου – Ταμιωλάκη».

Οι εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024 δίνουν τη δυνατότητα στους παραγωγούς να παρουσιάσουν τα ποιοτικά προϊόντα της Κρήτης και της κρητικής κουζίνας που αποτελεί τη συνέχεια της παράδοσης γεύσεων και αρωμάτων – μιας παράδοσης που έχει τις ρίζες της στη Μινωική εποχή και φτάνει ως τις μέρες μας.

Τα ξενοδοχεία της ευρύτερης περιοχής του Δήμου και τα εστιατόρια που κλήθηκαν να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού, εκδήλωσαν την θετική τους διάθεση.

Η καθιερωμένη και ποιοτική εκδήλωση «Μαγειρέματα του δρόμου», που γινόταν τα προηγούμενα χρόνια, δεν πραγματοποιείται φέτος παρά την έγκαιρη προεργασία του Τομέα Τουρισμού και Πολιτισμού του Δήμου κυρίως λόγω δυσκολίας κάλυψης ανθρώπινου δυναμικού από επιχειρήσεις του τόπου μας την παρούσα περίοδο.

Προκειμένου η εκδήλωση αυτή, να έχει το δυναμικό που της αξίζει για να δοθεί η δυνατότητα την επόμενη χρονιά σε περισσότερους επιχειρηματίες, ξενοδόχους και σεφ να συμμετάσχουν, αποφασίστηκε η φετινή γιορτή να γίνει με ένα άλλο χαρακτήρα – σχετικό όμως με το αντικείμενο – και να φιλοξενήσει τοπικούς παραγωγούς τροφίμων και ποτών θέλοντας να συμβάλλει κατά τον καλύτερο τρόπο στην προβολή και της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

Ανάλογες εκδηλώσεις με τη συμμετοχή παραγωγών του τόπου μας θα πρέπει να περιλαμβάνονται στο «καλεντάρι» του Δήμου και στο μέλλον, με την κατάλληλη καταγραφή των παραγωγών που δραστηριοποιούνται στο νομό Λασιθίου σε συνεργασία με τους αρμόδιους φορείς, ούτως ώστε να προβάλλονται τα τοπικά προϊόντα και να συνδέονται με τον Τουρισμό.

Ο Δήμος Αγίου Νικολάου ευχαριστεί τους επιχειρηματίες του τουριστικού κλάδου, της εστίασης και του εμπορικού κόσμου καθώς και τους θεσμικούς εκπροσώπους τους (Εμπορικό Επιμελητήριο Λασιθίου, Σύνδεσμο Ξενοδόχων Λασιθίου, Σύλλογο Εστίασης και Διασκέδασης) για την αμέριστη υποστήριξη και την πολύτιμη συνεισφορά τους σε κάθε δράση που αναλαμβάνεται.

Σας καλούμε να παρευρεθείτε στις εκδηλώσεις για την Παγκόσμια Ημέρα Τουρισμού 2024.

Είναι απλά μια αφορμή για να ταξιδέψουμε πιο μακριά.