Στην κατάθεση υπογραφών και πόθεν έσχες στην Πολιτική Γραμματεία, σύμφωνα με την απόφαση της Κεντρικής Επιτροπής, προχώρησε χθες ο Π. Πολάκης, επικυρώνοντας και τυπικά την υποψηφιότητα του. Πιο συγκεκριμένα κατατέθηκαν 31 υπογραφές μελών της ΚΕ, συν αυτή του Ευρωβουλευτή, Νίκου Παππά.

Κατά την έξοδο του από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ, ο Π. Πολάκης κάλεσε όλους τους συνυποψήφιους του να συμβάλλουν έτσι ώστε να έχουμε έναν προεκλογικό αγώνα με επίκεντρο την αντιπαράθεση θέσεων και προγραμμάτων. Όπως δήλωσε χαρακτηριστικά, “η χώρα χρειάζεται σήμερα μια ισχυρή αξιωματική αντιπολίτευση η οποία θα πρέπει να παρουσιάσει ένα εφαρμόσιμο, ριζοσπαστικό, κοινωνικά αναγκαίο και λαϊκά κατανοητό πρόγραμμα διακυβέρνησης, ως εναλλακτική πρόταση απέναντι στον Μητσοτάκη, ο οποίος κλείνει τον κύκλο του”.

Η σκληρή νεοφιλεύθερη πολιτική της ΝΔ, έφερε την ιδιωτικοποίηση Υγείας και Παιδείας, την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης και το ξεπούλημα της Δημόσιας περιουσίας (ΔΕΗ, ΕΛΠΕ, λιμάνι Ηρακλείου κλπ) και τελικά είχε ως αποτέλεσμα να διασπαστεί η κοινωνική συμμαχία που έφερε τον Μητσοτάκη πρωθυπουργό.

Ο κόσμος αναζητά πλέον, ορατή, εναλλακτική, προοδευτική διέξοδο. Έχουμε λοιπόν καθήκον να δώσουμε τον καλύτερο μας εαυτό και να μείνουμε μακριά από τις ατελείωτες διαφωνίες για δευτερεύοντα ζητήματα.

Τέλος, με αφορμή τη χθεσινή διαδικασία, ο Π. Πολάκης απευθύνει κάλεσμα στα μέλη, στους ψηφοφόρους, στους φίλους του ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες, να προσέλθουν μαζικά στις 24 του Νοέμβρη στις κάλπες, προκειμένου να επιλέξουν το πρόγραμμα αλλά και το πρόσωπο που θεωρούν ότι μπορεί να εγγυηθεί ότι η ακροδεξιά, νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση Μητσοτάκη, θα αποτελέσει σύντομα παρελθόν.