1905: Ο νεαρός Γερμανοεβραίος φυσικός, Άλμπερτ Αϊνστάιν, δημοσιεύει την ειδική θεωρία της σχετικότητας.

1916: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος σχηματίζει στη Θεσσαλονίκη με το στρατηγό Δαγκλή και το ναύαρχο Κουντουριώτη (Επαναστατική Τριανδρία) την Κυβέρνηση Εθνικής Αμύνης, η οποία διακηρύσσει την επιθυμία της για έξοδο της Ελλάδας στον πόλεμο στο πλευρό των δυνάμεων της Αντάντ.

1920: Επιδεινώνεται σοβαρά η υγεία του βασιλιά της Ελλάδας, Αλεξάνδρου, μετά από δάγκωμα πιθήκου.

1932: Ισχυρός σεισμός μεγέθους 7 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ συγκλονίζει την Ιερισσό της Χαλκιδικής. Χωριά ισοπεδώνονται, 161 άνθρωποι σκοτώνονται και εκατοντάδες τραυματίζονται. Μεγάλη καταστροφή σημειώνεται και στο Άγιον Όρος, στο οποίο αντέχουν μόνο δύο μονές.

1943: Βυθίζεται στο Λακκί της Λέρου το αντιτορπιλικό «Βασίλισσα Όλγα», από γερμανική αεροπορική επιδρομή 25 γερμανικών Stukas.

1965: Στη Μεγάλη Βρετανία, η βασίλισσα προσφέρει στους Beatles το παράσημο του Τάγματος της Βρετανικής Αυτοκρατορίας.

1972: Μεγάλη φωτιά ξεσπά στο κέντρο «Όσκαρ», στη Ρόδο, με αποτέλεσμα 31 άτομα να απανθρακωθούν.

1980: Βόμβα εκρήγνυται κατά τη διάρκεια της μεγάλης γιορτής μπίρας, του Οκτόμπερφεστ, στο Μόναχο, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 13 άνθρωποι και να τραυματισθούν 211. Ένα από τα θύματα είναι και ο δράστης της επίθεσης, ο 21χρονος φοιτητής Γκούντολφ Κέλερ, γνωστός για το ακροδεξιό του παρελθόν.

1989: Η τρομοκρατική οργάνωση «17 Νοέμβρη» δολοφονεί τον Παύλο Μπακογιάννη στην είσοδο της πολυκατοικίας της οδού Ομήρου στην Αθήνα, όπου στεγαζόταν το γραφείο του. Η ενέργεια αυτή συγκλόνισε την πολιτική επικαιρότητα εκείνων των ημερών, η οποία μονοπωλούνταν από την έναρξη της διαδικασίας για την παραπομπή των πολιτικών του σκανδάλου Κοσκωτά. Την ίδια ημέρα εκρίνεται από την Ευρωπαϊκή Ένωση η χρηματοδότηση του προγράμματος για την Ευρυτανία, που ο ίδιος ο Παύλος Μπακογιάννης είχε καταρτίσει.

2000: Στις 22:15 το «Εξπρές Σάμινα» προσκρούει στις βραχονησίδες Πόρτες της Πάρου και μέσα σε 20 λεπτά βυθίζεται. Από τους 510 επιβάτες του, 81 δεν καταφέρνουν να βγουν στη στεριά και πνίγονται.

2013: Ιδρύεται η Δημόσια Ραδιοφωνία που διαχειριζόταν την ελληνική κρατική ραδιοφωνία στην Ελλάδα μετά το κλείσιμο της ΕΡΤ και ήταν σε λειτουργία μέχρι που άνοιξε η ΝΕΡΙΤ. Η Δημόσια Ραδιοφωνία επαναλειτουργεί τους σταθμούς της πρώην ΕΡΤ, Πρώτο Πρόγραμμα και Τρίτο Πρόγραμμα.