Το Αθλητικό Έργο «Τοποθέτηση τεχνητού χλοοτάπητα στο γήπεδο Τοπικής Κοινότητας Καναλίου, της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου, του Δήμου Πρέβεζας», προϋπολογισμού 317.502€, χρηματοδοτεί το Υπουργείο Αθλητισμού!

Η έγκριση της χρηματοδότησης, από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου, για δράσεις βελτίωσης αθλητικών εγκαταστάσεων, ανακοινώθηκε από τον Αναπληρωτή Υπουργό Αθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, σε συνάντησή του με τον Δήμαρχος Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο.

Παρών  στη συνάντηση ήταν ο Βουλευτής Πρέβεζας της ΝΔ, Σπύρος Κυριάκης.

Ο Αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης, τόνισε:
«Στην ουσιαστική και εποικοδομητική συνάντηση που είχα με τον Δήμαρχο Πρέβεζας, Νίκο Γεωργάκο, αναγνώρισα την ανάγκη πραγματοποίησης έργων βελτίωσης, μέσα από το Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης, μιας σημαντικής αθλητικής εγκατάστασης στο δήμο του.
Το εν λόγω έργο θα αναβαθμίσει το γήπεδο ποδοσφαίρου της Τοπικής Κοινότητας Καναλίου του Δήμου Πρέβεζας, το οποίο αποτελεί κυψέλη αθλητισμού μέσα από τη λειτουργία ακαδημιών, εκτός από έδρα της τοπικής ερασιτεχνικής ομάδας ποδοσφαίρου.
Προτεραιότητα μας είναι η ανάπτυξη του αθλητισμού μέσα από ασφαλής και σύγχρονες εγκαταστάσεις
».

Ο Δήμαρχος Πρέβεζας Νίκος Γεωργάκος δήλωσε:«Σήμερα έχω την τιμή και τη χαρά της επίσημης ανακοίνωσης από τον Αναπληρωτή Υπουργό Παιδείας Θρησκευμάτων καιΑθλητισμού, Γιάννη Βρούτση, παρουσία του τοπικού μας κυβερνητικού Βουλευτή,  Σπύρου Κυριάκη, σε συνέχεια της αρχικής μας συνάντησης με τον Υπουργό, της χρηματοδότησης για το γήπεδο ποδοσφαίρου στην τοπική Κοινότητα Καναλίου της Δημοτικής Ενότητας Ζαλόγγου.
Ευχαριστούμε θερμά τον Υπουργό, ο οποίος έμπρακτα ανταποκρίθηκε ώστε να τοποθετήσουμε ακόμα ένα κομμάτι στο σπουδαίο ψηφιδωτό της αθλητικής ανάπτυξης για όλους στο Δήμο μας
».

Η ένταξη του Έργου των 317.502€ περιλαμβάνεται στο Υποπρόγραμμα Τομέα Αθλητισμού του ΤΠΑ 2021-2025, από το Εθνικό Πρόγραμμα Ανάπτυξης 2021-2025 του ΥΠΑΙΘΑ και είναι μέρος του προϋπολογισμού, ύψους 22.104.201€, για «Υποδομές στο τομέα αθλητισμού» σε 22 Δήμους της Ελλάδας.