Ολοκληρώθηκε για 4η σεζόν το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ψυχικής Υγείας, που διοργάνωσε από κοινού η Κ.Σ.Δ.Ε.Ο. «ΕΔΡΑ» με την Ελληνική Ποδοσφαιρική Ομοσπονδία από τις 16 ως τις 18 Σεπτεμβρίου στο Δημοτικό Γήπεδο Βούλας. Το πρόγραμμα που υλοποιεί η «ΕΔΡΑ» σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης της ΕΠΟ δημιούργησε συγκινητικές στιγμές που θα μείνουν χαραγμένες στη μνήμη όλων όσων το παρακολούθησαν. Ιδιαίτερα για τους φορείς και τις δομές ψυχικής υγείας που συμμετείχαν ή στήριξαν τη διοργάνωση, το πρόγραμμα αποτέλεσε μια εμπειρία μοναδική.

Η φετινή διοργάνωση ξεπέρασε κάθε προσδοκία, καταγράφοντας ρεκόρ συμμετοχών από δομές ψυχικής υγείας από κάθε γωνιά της Ελλάδας. Με τη συμβολή όλων, η διοργάνωση εξελίχθηκε σε μια γιορτή αλληλεγγύης, προσφοράς και ουσιαστικής σύνδεσης των ανθρώπων, αποδεικνύοντας τη δύναμη της συνεργασίας και της κοινότητας.

160 λήπτες υπηρεσιών ψυχικής υγείας  με τους συνοδούς τους, από 25 Δομές, έπαιξαν ποδόσφαιρο, διασκέδασαν, πανηγύρισαν και κυρίως απόλαυσαν τη συμμετοχή τους. Το Πρωτάθλημα φέτος απέκτησε διεθνή χαρακτήρα, με τη φιλοξενία δύο ομάδων από την Ιταλία και την Ισπανία δίπλα στις ελληνικές, αποδεικνύοντας πως η ψυχική υγεία και το ποδόσφαιρο ενώνουν ανθρώπους από όλο τον κόσμο!

Ο θεσμός αποδεικνύει ότι η ψυχική υγεία μπορεί να ενισχυθεί μέσα από την αλληλεπίδραση, την υποστήριξη της κοινότητας και τη συμμετοχή σε δραστηριότητες που ενώνουν τους ανθρώπους πέρα από κοινωνικά ή πολιτισμικά όρια.

Κάθε πάσα, κάθε γκολ, κάθε χαμόγελο στο γήπεδο αποτελεί ένα βήμα προς τη δημιουργία μιας πιο συμπεριληπτικής και αλληλέγγυας κοινωνίας.

Σε αυτή την προσπάθεια συμμετείχαν σπουδαίοι άνθρωποι που ενίσχυσαν το όραμα της διοργάνωσης. Ο δημοσιογράφος Χρήστος Σωτηρακόπουλος, παρουσιάζοντας την κλήρωση των αγώνων, ανέδειξε τη σημασία του πρωταθλήματος για την ψυχική υγεία και την ισότιμη συμμετοχή όλων των κοινωνικών ομάδων στο ποδόσφαιρο. Ο πρεσβευτής του προγράμματος της ΕΠΟ “Ποδόσφαιρο και Ψυχική Υγεία”, Ντέμης Νικολαΐδης, με την παρουσία του έφερε λάμψη και χαρά στους συμμετέχοντες. Ο δημοσιογράφος Στέφανος Αβραμίδης, παίζοντας ποδόσφαιρο με τους συμμετέχοντες, μοιράστηκε μαζί τους αξέχαστες στιγμές και βαθιά συναισθήματα.

Όλοι μαζί, εντός και εκτός γηπέδου, δημιουργούμε μια κοινότητα που υποστηρίζει την ψυχική υγεία και την κοινωνική ενσωμάτωση, κάνοντας το παιχνίδι κάτι περισσότερο από άθλημα – έναν τρόπο ζωής! Γιατί στο ποδόσφαιρο, όπως και στη ζωή, δεν υπάρχουν αποκλεισμοί – είμαστε όλοι νικητές όταν «Ζούμε και Σχεδιάζουμε, όλοι ΜΑΖΙ!