Για τη φύση, τους αρχαιολογικούς χώρους, τα μνημεία και τον οινοτουρισμό ενδιαφέρθηκαν οι επισκέπτες του Περιπτέρου της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στην διεθνή έκθεση τουρισμού IFTM Top Resa 2024, που πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι. Παράλληλα πραγματοποιήθηκαν ραντεβού με επαγγελματίες του τουρισμού, που ενημερώθηκαν για το πολυποίκιλο τουριστικό προϊόν που διαθέτει η Κεντρική Μακεδονία, το οποίο και την καθιστά έναν ελκυστικό προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου.

Στη φετινή IFTM Top Resa συμμετείχαν 1.400 εκθέτες και πάνω από 30.000 επαγγελματίες του τουρισμού, ενώ προβλήθηκαν 170 προορισμοί, γεγονός που καταδεικνύει τη μεγάλη δυναμική της έκθεσης.

Σε δηλώσεις της, η αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού Βίκυ Χατζηβασιλείου επισήμανε ότι «η Γαλλία είναι μια ανερχόμενη αγορά – στόχος για την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, καθώς υπάρχει αύξηση επισκεπτών καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους με τις απευθείας πτήσεις και τη σύνδεση της Θεσσαλονίκης με το Παρίσι». Παράλληλα σημείωσε ότι συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την επιπλέον ανάπτυξη του τουρισμού city break.

φωτογραφία Γραφείο Τύπου ΠΚΜ