Σε ανάρτησή του ο Δήμαρχος Ηρακλείου κ. Αλέξης Καλοκαιρινός, με αφορμή τη χθεσινή πρώτη ημέρα λειτουργίας των σχολείων του Δήμου Ηρακλείου ανέφερε:
Είχα την ευκαιρία σήμερα να κάνω μια διαδρομή σε σχολεία και πραγματικά γεμίζει αισιοδοξία η ψυχή συναντώντας τα παιδιά και τους γονείς και βέβαια τους πολύ δοσμένους εκπαιδευτικούς μας. Έχουμε μια εξαιρετική εκπαιδευτική κοινότητα στο Ηράκλειο.
Έχουμε επίσης πολύ μεγάλες ανάγκες. Και αυτές τις ανάγκες προσπαθούμε, κι είναι αυτός ένας καθημερινός αγώνας, να τις καλύψουμε. Και βέβαια, υπάρχει πάντα η προοπτική που έχει να κάνει με καινούρια σχολεία τα οποία θα χρειαστούμε γιατί η πόλη μεγαλώνει, οι άνθρωποι γίνονται περισσότεροι, οι απαιτήσεις είναι μεγαλύτερες, οι απαιτήσεις αυτές είναι δίκαιες.
Σε όλα τα πεδία, έχουμε να κάνουμε πάρα πολύ δουλειά. Όλα τα μέτωπα είναι ανοικτά. Μιλώντας για τις συντηρήσεις, μεγάλος αγώνας της Δημοτικής Αρχής, μιλώντας για την καθαριότητα, μιλώντας για τις προϋποθέσεις της καθημερινής λειτουργίας. Και βέβαια, μιλώντας και για το σχολείο του αύριο στο οποίο θα θέλαμε να πρωτοπορήσουμε.
Δεν γίνεται από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά είναι κι αυτό στις προτεραιότητες της Δημοτικής Αρχής. Διότι τα παιδιά είναι το μέλλον, για τα παιδιά γίνεται αυτό το οποίο πρέπει να κάνουμε και τα παιδιά είναι οι άνθρωποι οι οποίοι αύριο θα αναλάβουν τις τύχες της πόλης και πιστεύω ότι θα τα καταφέρουν καλύτερα από εμάς.