Ειδικό Ιστορικό Αρχείο χαρακτηρίστηκε από τα Γενικά Αρχεία του Κράτους (ΓΑΚ) το αρχείο του ΕΟΤ. Η ανάδειξη και η διαχείρισή του ήταν το βασικό θέμα της συζήτησης που είχε η Υπουργός Τουρισμού κα Όλγα Κεφαλογιάννη με τον Πρόεδρο των ΓΑΚ καθηγητή κ. Δημήτριο Σωτηρόπουλο.

Η αποδοχή του χαρακτηρισμού από τα  ΓΑΚ έγινε μετά από αίτημα του Υπουργείου Τουρισμού,  καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η υλοποίηση, στο πλαίσιο του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, της δράσης για τον  Ψηφιακό Μετασχηματισμό του ΕΟΤ. Στην εν λόγω δράση περιλαμβάνεται ρητά και η δημιουργία ψηφιακής βιβλιοθήκης  που θα λειτουργήσει ως αυτόνομη συλλογή του ΕΟΤ.

Στη συνάντηση επισημάνθηκε η ιστορικής σημασίας πρωτοβουλία του Υπουργείου Τουρισμού και απόφαση των ΓΑΚ για τη  διατήρηση και ορθή διαχείριση του αρχείου του ΕΟΤ, στο οποίο περιλαμβάνονται έγγραφα και στοιχεία σχετικά με την δραστηριότητά του, από την ίδρυσή του μέχρι σήμερα. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία αναδεικνύεται ιστορικά  η χάραξη και η εφαρμογή της τουριστικής πολιτικής στη χώρα μας και ο διεθνής αντίκτυπος του ελληνικού τουριστικού προϊόντος διαχρονικά.