1910: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος, αμέσως μετά την άφιξή του στην Αθήνα, μιλά για πρώτη φορά σε μεγάλη λαϊκή συγκέντρωση στην Πλατεία Συντάγματος και περιγράφει τη βάση της πολιτικής του.

1910: Στη Γαλλία, η Μαρία Κιουρί ανακοινώνει τις νέες της ανακαλύψεις περί μεταβολής του ραδίου.

1929: Σποραδικά κρούσματα πανώλης εμφανίζονται στην Αθήνα.

1930: Στη Μακεδονία και στη Θεσσαλία εξεγείρονται οι αγρότες, οι οποίοι απειλούν ότι θα βαδίσουν ένοπλοι εναντίον των Αθηνών.

1941: Ολόκληρη η επικράτεια της Εσθονίας καταλαμβάνεται από τη Ναζιστική Γερμανία.

1944: Γερμανοί εκτελούν στο σκοπευτήριο της Καισαριανής 50 Έλληνες, μεταξύ των οποίων και τη 17χρονη Ηρώ Κωνσταντοπούλου.

1945: Ο Κόρουιν Χίνσαου και ο Γουίλιαμ Φέλντμαν της κλινικής Μάγιο των ΗΠΑ ανακοινώνουν την πρώτη επιτυχή χρήση στρεπτομυκίνης στη θεραπεία της φυματίωσης στους ανθρώπους.

1962: Θεμελιώνεται το Γκολφ της Γλυφάδας.

1980: Καίγεται το Φανάρι στην Κωνσταντινούπολη, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους δύο άτομα και να τραυματιστούν δεκάδες. Τελευταία στιγμή σώζεται το Πατριαρχείο.

1984: Προσγειώνεται το διαστημικό σκάφος «Discovery».

1997: Ο πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής, Χουάν Αντόνιο Σάμαρανκ, ανακοινώνει ότι η Αθήνα είναι η πόλη που θα διοργανώσει τους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2004.

2002: Παραδίνεται στην Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία ο Δημήτρης Κουφοντίνας για να αναλάβει, όπως λέει, την πολιτική ευθύνη για όλες τις ενέργειες της 17Ν. Ο «Λουκάς» της 17Ν πηγαίνει στη ΓΑΔΑ με ταξί από τον Πειραιά, παρουσιάζεται στον αξιωματικό υπηρεσίας και λέει ότι είναι ο Δημήτρης Κουφοντίνας και θέλει να παραδοθεί.

2003: Αθήνα, διπλή τρομοκρατική βομβιστική επίθεση στο Πρωτοδικείο Αθηνών επιχείρησε ο Επαναστατικός Αγώνας.