1826: Στο λιμάνι του Ναυπλίου φθάνει το πρώτο ελληνικό πολεμικό πλοίο. Το «Καρτερία», είχε πλοίαρχο τον Άγγλο φιλέλληνα, Φρανκ Χέιστινγκς, ο οποίος είχε δώσει χρήματα για τη ναυπήγησή του.

1843: Ο Βασιλιάς Όθωνας, υπό τις ασφυκτικές πιέσεις του λαού που έχει συγκεντρωθεί μπροστά στα ανάκτορα, αναγκάζεται να παραχωρήσει Σύνταγμα, το πρώτο του ελληνικού κράτους.

1895: Ξεσπά επανάσταση στην Κρήτη.

1912: Ανοίγει στην Αγγλία το πρώτο εργοστάσιο κονσερβοποιίας στον κόσμο. Εξυπηρετεί τις ανάγκες του Βασιλικού Ναυτικού.

1919: Η Ιταλία παρέχει στις γυναίκες το δικαίωμα της ψήφου.

1943: Αρχίζει η εισβολή των συμμαχικών δυνάμεων στην Ιταλική Χερσόνησο, με επιτυχή τα πρώτα γεφυρώματα στην Καλαβρία.

1951: Επιστρέφουν στην Ελλάδα από την Κορέα 37 Έλληνες στρατιωτικοί, τραυματίες.

1958: Τίθεται σε ισχύ ο περίφημος Νόμος 4000 για την αντιμετώπιση νεαρών που αποκλίνουν από την επιθυμητή συμπεριφορά. Οι «τεντιμπόηδες» διαπομπεύονται και κουρεύονται «εν χρω» για παραδειγματισμό.

1958: Ιδρύεται το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων.

1960: Εκπέμπει από τον χώρο της Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης ο πρώτος τηλεοπτικός σταθμός της ΔΕΗ και το ίδιο βράδυ ο Κωνσταντίνος Καραμανλής εγκαινιάζει την 25η ΔΕΘ.

1974: Ιδρύεται το ΠΑΣΟΚ, με ηγέτη τον Ανδρέα Παπανδρέου. Η επίσημη παρουσίαση του νέου κόμματος γίνεται στις 3 Σεπτεμβρίου 1974 στο ξενοδοχείο «King’s Palace» της Αθήνας, παρουσία 150 ατόμων, που αποτελούν τον ιδρυτικό του πυρήνα.

1982: Ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Μιτεράν, πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Αθήνα.

1995: Ιδρύεται η αμερικανική διαδικτυακή εταιρεία για δημοπρασίες e-bay.

2003: Δίνεται στην κυκλοφορία η Δυτική Περιφερειακή Λεωφόρος Υμηττού. Οι οδηγοί μπορούν πλέον να διανύουν σε λιγότερο από 7 λεπτά τη διαδρομή Καισαριανή – Γλυκά Νερά.

2012: Συγκλονίζει το Πανελλήνιο το έγκλημα πάθους με θύμα έναν ιερέα, πατέρα τριών παιδιών, σε πλάτωμα δίπλα στην εθνική οδό Πύργου – Κυπαρισσίας, στην Ηλεία. Δράστης είναι ένας άνδρας που διατηρούσε ερωτική σχέση με τη σύζυγο του ιερέα και ο οποίος καταδικάζεται από το Μικτό Ορκωτό Κακουργιοδικείο Αιγίου σε ισόβια φυλάκιση. Την ίδια ποινή επιφυλάσσει και για τη γυναίκα, η οποία θα κριθεί ένοχη για ηθική αυτουργία σε ανθρωποκτονία.

2021: Η Ευρωπαϊκή Ένωση και η AstraZeneca καταλήγουν σε διακανονισμό για τον τερματισμό της δικαστικής διαμάχης σχετικά με την αργή παράδοση του εμβολίου COVID-19 της Oxford-AstraZeneca, με μια συμφωνία που απαιτεί από την AstraZeneca να παραδώσει τις υπόλοιπες 200 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου της στις χώρες της ΕΕ στο τέλος Μαρτίου 2022.