Ο φόβος ότι η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε μια μέρα να στερήσει ορισμένες θέσεις εργασίας έχει ενταθεί όλο και περισσότερο τα τελευταία χρόνια. Ωστόσο, για τον Πολ Σκάι Λέρμαν, αυτή η προειδοποίηση για προσοχή ήταν ιδιαίτερα, ανατριχιαστική και απροσδόκητη καθώς την άκουσε να βγαίνει από το ίδιο του το στόμα.

Τον Ιούνιο του 2023, ο Πολ και η σύντροφός του, Λινέα Σέιτζ, οδηγούσαν κοντά στο σπίτι τους στη Νέα Υόρκη, ακούγοντας ένα podcast για τις απεργίες στο Χόλιγουντ και πώς η τεχνητή νοημοσύνη (AI) θα μπορούσε να επηρεάσει τη βιομηχανία. Το επεισόδιο είχε ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το ζευγάρι, καθώς είναι ηθοποιοί φωνής και -όπως και πολλοί άλλοι δημιουργοί- φοβούνται ότι οι γεννήτριες φωνής ΑΙ που μοιάζουν ανθρώπινες θα μπορούσαν σύντομα να χρησιμοποιηθούν για να τους αντικαταστήσουν.

Αυτό το συγκεκριμένο podcast είχε μια μοναδική προσέγγιση καθώς οι δημιουργοί του πήραν συνέντευξη από ένα chat bot με τεχνολογία AI, εξοπλισμένο με λογισμικό μετατροπής κειμένου σε ομιλία, για να ρωτήσουν πώς πιστεύει ότι η χρήση της τεχνητής νοημοσύνης θα επηρεάσει τις δουλειές στο Χόλιγουντ. Όταν όμως το chat bot μίλησε, ακούστηκε ακριβώς όπως ο κ. Λέρμαν.