1910: Ανακοινώνεται η ίδρυση του νέου κόμματος του Ελευθέριου Βενιζέλου, με το όνομα «Κόμμα των Φιλελευθέρων».

1923: Αρχίζει η εκκένωση της Κωνσταντινούπολης από τα συμμαχικά στρατεύματα, μετά την επικύρωση της Συνθήκης της Λοζάννης από την Εθνοσυνέλευση της Άγκυρας. Επίσης, αρχίζει η εκκένωση των νησιών Ίμβρου και Τενέδου.

1924: Ανακοινώνεται ότι, η απόσταση μεταξύ της Γης και του Άρη είναι η μικρότερη από τον 10 αιώνα μ.Χ.

1931: Τρεις ένοπλοι ορμούν στη σκηνή του θεάτρου «Περοκέ» και πυροβολούν εναντίον των ηθοποιών. Σκοτώνεται ο μηχανικός του θεάτρου ενώ αρκετοί τραυματίζονται.

1933: Στην Ινδία, αποφυλακίζεται μετά από οκτώ ημέρες απεργίας πείνας ο Μαχάτμα Γκάντι, ο οποίος είχε ξεκινήσει την απεργία, διαμαρτυρόμενος για τη νέα σύλληψή του από τις βρετανικές Αρχές.

1939: Η ναζιστική Γερμανία και η Σοβιετική Ένωση υπογράφουν σύμφωνο μη επίθεσης, γνωστό ως «Σύμφωνο Μολότοφ – Ρίμπεντροπ». Σε μία μυστική προσθήκη στο κείμενο της συμφωνίας, η Πολωνία διαμοιράζεται ανάμεσα στα δύο κράτη.

1940: Οι Γερμανοί βομβαρδίζουν το Λονδίνο.

1942: Αρχίζει η Μάχη του Στάλινγκραντ. Οι Γερμανοί ισοπεδώνουν με βομβαρδισμούς την πόλη, ωστόσο οι Σοβιετικοί ανταποδίδουν στις επιθέσεις και μετά από έξι μήνες οι ναζιστικές δυνάμεις παραδίνονται.

1962: Πραγματοποιείται η πρώτη ζωντανή τηλεοπτική σύνδεση μεταξύ ΗΠΑ και Ευρώπης, μέσω του δορυφόρου Τέλσταρ.

1966: Ο δορυφόρος «Όρμπιτερ Ι» τραβάει τις πρώτες φωτογραφίες του πλανήτη μας από τη Σελήνη.

1980: Ξεκινά τη λειτουργία της η ΕΥΔΑΠ.

1982: Η Εθνική Αντίσταση αναγνωρίζεται με τον νόμο 1285 που ψηφίζει η Βουλή, με πρωτοβουλία της κυβέρνησης του Ανδρέα Παπανδρέου.

1995: Για πρώτη φορά η δύναμη ταχείας επέμβασης του ΟΗΕ πλήττει με το βαρύ πυροβολικό τους Σερβοβόσνιους έξω από το Σαράγιεβο.

1999: Η Αναστασία Κελεσίδου κατακτά το αργυρό μετάλλιο στη δισκοβολία με 66.05 στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στη Σεβίλλη.

2004: Η νεαρή αθλήτρια από την Πρέβεζα, Αθανασία Τσουμελέκα, κάνει όλη την Ελλάδα να παραμιλάει κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο στο βάδην, και ο Δημοσθένης Ταμπάκος κατακτά την πρώτη θέση στους κρίκους. Η Πηγή Δεβετζή χαρίζει στην Ελλάδα ένα ακόμα μετάλλιο, το αργυρό, με επίδοση 15.25 μ. στο τριπλούν.