1821: Ο Αδαμάντιος Κοραής διακηρύσσει τη γνησιότητα του αγώνα στην Ελλάδα.

1823: Οι Κρήτες επαναστάτες νικούν σε σκληρή μάχη τους Τούρκους στις Αμουργέλλες της επαρχίας Μονοφατσίου.

1824: Εκδίδεται η πρώτη εφημερίδα στην Αθήνα με τον τίτλο «Εφημερίς των Αθηνών».

1913: Πραγματοποιείται η πρώτη πτήση με αλεξίπτωτο από αεροσκάφος, από τον Αντόλφ Πιζού.

1914: Κατά τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, οι γερμανικές δυνάμεις καταλαμβάνουν τις Βρυξέλλες.

1922: Στο Παρίσι γίνονται οι πρώτοι αγώνες στίβου γυναικών, στους οποίους μετέχουν γυναίκες από όλο τον κόσμο. Περίπου 20.000 θεατές παρακολουθούν τους αγώνες.

1942: Ο Γκλεν Σίμποργκ και ομάδα χημικών απομονώνουν για πρώτη φορά το πλουτώνιο.

1953: Η Ελλάδα προσφεύγει στον ΟΗΕ, ζητώντας την αυτοδιάθεση της Κύπρου.

1954: Κατατίθεται στη γραμματεία του ΟΗΕ η πρώτη ελληνική προσφυγή για το Κυπριακό, με αίτημα την εφαρμογή των αρχών της ισότητας και της αυτοδιάθεσης των λαών. Παλλαϊκό συλλαλητήριο στην Αθήνα, με πάνω από 100 πολίτες τραυματίες, αλλά και 24 αστυνομικούς.

1961: Η Ανατολική Γερμανία αρχίζει το κτίσιμο του τείχους του Βερολίνου, κατά μήκος των συνόρων με τη Δύση.

1969: Επεκτείνονται τα λιγνιτωρυχεία στην καρδιά της Πτολεμαΐδας.

1975: Η διαστημική αποστολή των ΗΠΑ, Viking 1, ξεκινά το ταξίδι της με προορισμό τον Άρη.

1977: Οι ΗΠΑ εκτοξεύουν το διαστημόπλοιο Voyager 2.

1980: Ο Αυστριακός, Ρέινχολντ Μέσνερ, γίνεται ο πρώτος ορειβάτης, που κατακτά μόνος του την κορυφή του Έβερεστ.

1980: Συνάντηση πραγματοποιούν στην Κέρκυρα, με πρωτοβουλία του Ανδρέα Παπανδρέου, οι πέντε σοσιαλιστές ηγέτες της Νότιας Ευρώπης.

1991: Περισσότεροι από 100.000 άνθρωποι διαδηλώνουν έξω από το Κοινοβούλιο της Σοβιετικής Ένωσης και διαμαρτύρονται για το πραξικόπημα, που «εκθρόνισε» από τη θέση του τον Μιχαήλ Γκορμπατσόφ.

1991: Στην Ινδία, οι δύο κύριοι ύποπτοι της δολοφονίας του Ρατζίβ Γκάντι βρίσκονται νεκροί από την αστυνομία στο κρησφύγετό τους.

1994: Στις ΗΠΑ, ο Πρόεδρος Κλίντον ανακοινώνει σκληρά μέτρα κατά της Κούβας, καθώς το κύμα των λαθρομεταναστών συνεχίζεται με αμείωτη ροή προς τη Φλόριντα.

1998: Ο στρατός των ΗΠΑ βομβαρδίζει τα στρατόπεδα της Αλ Κάιντα στο Αφγανιστάν και ένα «ύποπτο» εργοστάσιο χημικών στο Σουδάν, ως αντίποινα για το βομβαρδισμό των πρεσβειών των ΗΠΑ στην Κένυα και την Τανζανία, στις 7 Αυγούστου. Από την επίθεση καταστρέφεται ολοσχερώς το εργοστάσιο φαρμάκων al Shifa στο Χαρτούμ. Αξιωματούχοι του προέδρου Κλίντον δικαιολογούν την επίθεση λέγοντας, ότι το εργοστάσιο είχε σχέση με την κατασκευή χημικών οπλών.

2003: Ο πρόεδρος του Πανελληνίου Μίνως Κυριακού γίνεται ο πρώτος Έλληνας που εκλέγεται μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Διεθνούς Ομοσπονδίας Στίβου (IAAF).