Συγκίνησε το Πανελλήνιο, ο Κρητικός λιμενικός, Γιάννης Κουφάκης ο οποίος υπηρετεί στην ακριτική Τήλο και συμμετείχε στην ομάδα διάσωσης του μικρού Ιωνά, του προσφυγόπουλου 50 ημερών, που αποκλεισμένο με τους γονείς του, είχαν εγκαταληφθεί σε μια απόκρημνη πλευρά του νησιού κι έπινε γάλα με θαλασσινό νερό για τρεις ημέρες.

Ο ίδιος ο Γιάννης Κουφάκης αναφέρει για την διάσωση: «Κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!», αναφέρει σε ανάρτησή του, «τα εύσημα πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος».

Ακολουθεί το  κείμενο της ανάρτησης στον προσωπικό του λογαριασμό:

«Όσον αφορά την φωτογραφία με τη διάσωση του μωρού που απ’ ότι βλέπω κυκλοφορεί με μεγάλη ταχύτητα να πω δύο πράγματα και από μέρους μου… καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για τα υπέροχα λόγια σας!

Με συγκινείτε και μου δίνετε δύναμη να συνεχίζω γιατί δεν είναι καθόλου εύκολο να είσαι μακριά απ’ τα παιδιά σου και τους αγαπημένους σου τόσο καιρό… τα εύσημα όμως πρέπει να πάνε και στους υπόλοιπους συναδέλφους του πληρώματος μας Γιώργος Καμπουράκης και Νίκο Μουτσακη που κάτω από αντίξοες συνθήκες καταφέραμε να γίνουμε σανίδα σωτηρίας για αυτούς τους ανθρώπους!

Θεωρώ ότι κάναμε το αυτονόητο και τίποτα παραπάνω… το παν είναι να είσαι ΑΝΘΡΩΠΟΣ με ενσυναίσθηση! Τουλάχιστον έτσι έμαθα εγώ. Σας ευχαριστούμε και πάλι!».