Σήμερα 19/08 τo Film Pit προσγειώνεται στο ΚΠΙΣΝ για να «ντύσει» την Πανσέληνο του Αυγούστου με ταινίες από το κινηματογραφικό του μπαούλο σε ένα μαραθώνιο ταινιών με 80s νοσταλγία. Τέρατα της μυθολογίας, ιπτάμενοι εξωγήινοι, αυτοκίνητα χωρίς φρένα, διάλογοι με αξέχαστες ατάκες, αγωνία, δράση και… μια μεταμεσονύχτια έκπληξη σας περιμένουν!

Η Σύγκρουση των Τιτάνων (1981)

Μια από τις πλέον επιτυχημένες χολυγουντιανές απόπειρες αποτύπωσης της ελληνικής μυθολογίας στην μεγάλη οθόνη και ασφαλώς μια εκ των χαρακτηριστικότερων ταινιών ηρωικής φαντασίας όλων των εποχών, το Clash of the Titans εξιστορεί τις περιπέτειες του θρυλικού Περσέα.

Σίγουρα δεν ακολουθεί αυστηρά την ιστορία του μυθολογικού ήρωα, αλλά αυτό λίγη σημασία έχει, καθώς ό,τι χάνει «αυτοσχεδιάζοντας» σεναριακά, το κερδίζει σε αδιανόητες στιγμές κινηματογραφικού μεγαλείου, με τον γίγαντα της παλιάς σχολής των οπτικών εφέ Ρέη Χαριχάουζεν να μας χαρίζει μερικές (αν όχι τις σπουδαιότερες) στιγμές της πολυβραβευμένης καριέρας του.

Μια ευκαιρία να θυμηθεί κανείς την ελληνική μυθολογία και μια από τις ομορφότερες ταινίες φαντασίας της δεκαετίας του 80.

Σκηνοθεσία: Ντέσμοντ Ντέιβις

Παίζουν: Χάρρυ Χάμλιν, Λόρενς Ολίβιε, Μάγκι Σμιθ, Μπέρτζες Μέρεντιθ, Ούρσουλα Άντρες

Δευτέρα 19/08 | 21.00
Ξέφωτο 

Ελεύθερη είσοδος

*Προτείνεται οι επισκέπτες να έχουν μαζί τους εντομοαπωθητικό, ψάθα ή κάποιο ύφασμα για το έδαφος.

Το Full Moon Film Marathon πραγματοποιείται με ελεύθερη είσοδο χάρη στην αποκλειστική δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος (ΙΣΝ).