1914: Ο Αυστριακός Αδόλφος Χίτλερ, πολεμά ως εθελοντής στον Α’ Παγκόσμιο Πόλεμο με το μέρος των Γερμανών.

1916: Οι στρατιωτικές μονάδες της περιοχής της Θεσσαλονίκης παύουν να αναγνωρίζουν την κυβέρνηση των Αθηνών, συνιστούν την Επιτροπή Εθνικής Αμύνης και αποφασίζουν να πάρουν μέρος στον πόλεμο στο πλευρό των συμμάχων της Αντάντ.

1921: Σκληρές μάχες λαμβάνουν χώρα μεταξύ των ελληνικών και τουρκικών δυνάμεων, στη μάχη για την κατάληψη των υψωμάτων του Τουρμπάν Τεπέ και των Δίδυμων Λόφων.

1936: Βιβλία με «ανθελληνικό» περιεχόμενο καίγονται σε κεντρικές πλατείες ελληνικών πόλεων από ανθρώπους της δικτατορίας Μεταξά.

1940: Μια μέρα μετά τον τορπιλισμό της «Έλλης» στην Τήνο, ομάδα δυτών που συγκροτήθηκε από ειδική επιτροπή εμπειρογνωμόνων αξιωματικών, ανασύρει από το βυθό τεμάχια από δύο ιταλικές τορπίλες.

1943: Τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής πυρπολούν το χωριό Κομμένο της Άρτας και εκτελούν 328 από τους κατοίκους του.

1960: Η Κύπρος αποκτά την ανεξαρτησία της από το Ηνωμένο Βασίλειο. Πρώτος πρόεδρος της Δημοκρατίας είναι ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος.

1969: Ο γιατρός Βασίλης Τσιρώνης καταλαμβάνει αεροπλάνο της Ολυμπιακής Αεροπορίας, που εκτελεί το δρομολόγιο Αθήνα – Αγρίνιο – Ιωάννινα με 28 επιβαίνοντες και το οδηγεί στα Τίρανα της Αλβανίας, θέλοντας με αυτόν τον τρόπο να εκφράσει την διαμαρτυρία του για το δικτατορικό καθεστώς της Ελλάδας.

1974: Ο Ανδρέας Παπανδρέου επιστρέφει στην Ελλάδα, μετά την αυτοεξορία του λόγω της δικτατορίας.

1987: Αεροσκάφος τύπου Douglas DC-9 που εκτελούσε την πτήση 255 των Northwest Airlines συντρίβεται λίγο μετά την απογείωση του από το Μητροπολιτικό αεροδρόμιο του Ντιτρόιτ. Μοναδική επιζήσασα από τους συνολικά 156 επιβαίνοντες η 4χρονη Σεσίλια Σίσαν.

1989: Σκοτώνονται 43 άτομα και τραυματίζονται 300  κατά την έξοδο του Δεκαπενταύγουστου.

1991: Οι ΗΠΑ πραγματοποιούν υπόγεια πυρηνική δοκιμή στη Νεβάδα.

1996: Κηδεύεται στο Παραλίμνι της Κύπρου το δεύτερο θύμα της τουρκικής θηριωδίας, Σολωμός Σολωμού.

1997: Με τιμές αρχηγού κράτους γίνεται δεκτός στη Χίο ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος.

2010: Πεθαίνει ο Δημήτριος Ιωαννίδης, Έλληνας στρατιωτικός και δικτάτορας κατά την περίοδο της Χούντας των Συνταγματαρχών σε ηλικία 98 ετών.