1913: Με τη Συνθήκη του Βουκουρεστίου, που υπογράφουν οι αντιμαχόμενες δυνάμεις (Ελλάδα, Σερβία, Μαυροβούνιο, Ρουμανία εναντίον Βουλγαρίας), λήγει ο Β’ Βαλκανικός Πόλεμος. Μεγάλη χαμένη είναι η Βουλγαρία, καθώς μέρος της Μακεδονίας προσαρτάται στην Ελλάδα.

1920: Ο Ελευθέριος Βενιζέλος υπογράφει στη γαλλική πόλη Σεβρ, από την οποία πήρε και το όνομά της, τη Συνθήκη των Σεβρών. Είναι η τελική συνθήκη ειρήνης ανάμεσα στη σουλτανική κυβέρνηση της Κωνσταντινούπολης και τους συμμάχους της Αντάντ. Την Ελλάδα εκπροσωπούν και υπογράφουν ο πρωθυπουργός της χώρας και ο πρεσβευτής της στο Παρίσι, Άθως Ρωμανός. Η εξέλιξη είναι αρνητική για την Τουρκία, η οποία χάνει τα αραβικά της εδάφη, την Ανατολική Θράκη και μεγάλες περιοχές της δυτικής, της βόρειας και της νότιας Μικράς Ασίας.

1922: Με πρόταση του Μιχάλη Παπάζογλου, η οποία ανακοινώνεται επισήμως στον αθηναϊκό Τύπο, ο ιστορικός όμιλος που ίδρυσε ο Γιώργος Καλαφάτης υιοθετεί για σύμβολό του το τριφύλλι και ονομάζεται πλέον Παναθηναϊκός Αθλητικός Όμιλος (ΠΑΟ), μία ονομασία με την οποία θα γίνει στη συνέχεια γνωστός τόσο στη χώρα μας όσο και σε ολόκληρο τον φίλαθλο κόσμο.

1926: Ιδρύεται η σουηδική αυτοκινητοβιομηχανία Volvo.

1939: Καταποντίζεται νησίδα κοντά στο ηφαίστειο της Θήρας.

1948: Κάνει για πρώτη φορά την εμφάνισή της στην αμερικανική τηλεόραση η Candit Camera, μετά από αρκετών χρόνων παρουσία στο ραδιόφωνο ως Candit Microphone.

1953: Ο αρχιεπίσκοπος Μακάριος αποτυγχάνει να εγγράψει το Κυπριακό στην ημερήσια διάταξη της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ.

1953: Καταστροφικός σεισμός μεγέθους 7,2 Ρίχτερ πλήττει τα Επτάνησα, με αποτέλεσμα 871 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους, 1.690 να τραυματιστούν και 145.052 να μείνουν άστεγοι. Ζάκυνθος, Ιθάκη και Κεφαλλονιά υφίστανται ολοκληρωτική καταστροφή.

1969: Η Coca Cola κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

1990: Το μη επανδρωμένο διαστημόπλοιο «Magellan» φτάνει στον πλανήτη Αφροδίτη.

1992: Στο Αφγανιστάν, 1.000 άτομα σκοτώνονται κατά τη διάρκεια του χειρότερου βομβαρδισμού της πρωτεύουσας Καμπούλ στα 14 χρόνια του εμφύλιου πολέμου.

1995: Στις ΗΠΑ, η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων χαρακτηρίζει τη νικοτίνη ναρκωτικό και διατυπώνει προτάσεις για την πρόληψη του εθισμού των νέων.

1997: Ολοκληρώνεται το «Αθήνα ’97», το 6ο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου της IAAF που ξεκίνησε την 1η του ιδίου μήνα και το οποίο στέφεται από μεγάλη οργανωτική επιτυχία. Το γραφείο Τύπου που παίρνει το πρώτο βραβείο ανάμεσα στις διοργανώσεις της χρονιάς έχει επικεφαλής τον Γιάννη Θεοδωρακόπουλο, ο οποίος παίρνει για πέμπτη φορά τη διάκριση αυτή (ΕΠΑ ’82, ΕΠΑ ’85, Eurobasket ’87, Eurobasket ’95).

2014: Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν εκλέγεται πρόεδρος της Τουρκίας με το 53,05% των ψήφων, έναντι 37,81% του κύριου αντιπάλου του, Εκμελετίν Ιχσάνογλου, που υποστηρίζεται από το Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα (CHP) και το Κόμμα της Εθνικιστικής Δράσης (MHP), καθώς και 9,14% του Σελαχατίν Ντεμιρτάς, προέδρου του φιλοκουρδικού Δημοκρατικού Κόμματος των Λαών. Αυτές θα είναι οι πρώτες άμεσες προεδρικές εκλογές που διεξάγονται στη γειτονική χώρα.