Μνημόνιο Συνεργασίας υπέγραψε ο Δήμος Θεσσαλονίκης με τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό (Ε.Ε.Σ.), με στόχο την υλοποίηση κοινών δράσεων για την ενίσχυση της προστασίας των ευάλωτων πολιτών μας και την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση έκτακτων καταστάσεων.
Το μνημόνιο, το οποίο θα είναι σε ισχύ για τα επόμενα τρία χρόνια, υπέγραψαν ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης και ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Αντώνιος Αυγερινός, παρουσία του Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής, Αλληλεγγύης και Πρόνοιας, Ευθύμη Χατζηθεόκλητου και της διευθύντριας του παραρτήματος Θεσσαλονίκης του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, Δέσποινας Φιλιππιδάκη.
Στο πλαίσιο του μνημονίου θα αναπτυχθούν συνέργειες με πολλαπλασιαστικά αποτελέσματα στα κρίσιμα πεδία της υγείας, της προληπτικής ιατρικής, της διάσωσης από κίνδυνο, της προστασίας της ευαλωτότητας, καθώς και της εκπαίδευσης στους τομείς αυτούς.
Μετά την υπογραφή της σύμβασης ο Δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης, ευχαρίστησε τον κ. Αυγερινό, με τον οποίο, όπως είπε, μοιράζονται τις ίδιες αρχές του εθελοντισμού και της κοινωνικής προσφοράς. «Το μνημόνιο αποτελεί προϊόν μιας επεξεργασίας και συζήτησης που κάναμε τους τελευταίους μήνες. Τώρα μπορούμε να περάσουμε σε αυτό για το οποίο είμαστε έτοιμοι: στην δουλειά. Η συμφωνία που συνυπογράψαμε θα αποτυπωθεί σε συγκεκριμένες ενέργειες. Ο Ερυθρός Σταυρός θα μας πει που μπορούμε να βοηθήσουμε, ενώ θα εξετάσουμε και θέματα εκπαίδευσης του προσωπικού και ζητήματα επιχειρηματικής σχεδίασης και ένταξης», δήλωσε.