Συνάντηση εργασίας του ΥΜΑΘ Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα με τον Πρόεδρο και μέλη του Δ.Σ. της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων
Η καθιέρωση της Βόρειας Ελλάδας ως ενός σημαντικού τουριστικού προορισμού και θέματα που απασχολούν τις ξενοδοχειακές μονάδες που λειτουργούν στην χωρική περιοχή ευθύνης του ΥΜΑΘ, απασχόλησαν την χθεσινή (Πέμπτη, 01 Αυγούστου 2024) συνάντηση εργασίας του Υφυπουργού Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνου Π. Γκιουλέκα, με τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννη Χατζή και μέλη του Δ.Σ. της Π.Ο.Ξ., η οποία πραγματοποιήθηκε στο Διοικητήριο της Θεσσαλονίκης.
Στη συνάντηση συμμετείχαν ο Α’ Αντιπρόεδρος της Π.Ο.Ξ. Ανδρέας Μανδρίνος (Ένωση Ξενοδόχων Θεσσαλονίκης), ο Β’ Αντιπρόεδρος Ηρακλής Τσιτλακίδης (Ένωση Ξενοδόχων Πιερίας) και ο Γενικός Γραμματέας Άγγελος Καλλίας (Σύλλογος Ξενοδόχων Δράμας).
Ο Υφυπουργός συζήτησε μαζί τους ζητήματα και προτεραιότητες του κλάδου των ξενοδόχων, κάνοντας ειδική αναφορά στην προστιθέμενη αξία που προσδίδουν στο τουριστικό προϊόν της Μακεδονίας και της Θράκης. Οι εκπρόσωποι της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων έθεσαν το ζήτημα της βελτίωσης των συνθηκών που επικρατούν στα χερσαία σύνορα και τις καθυστερήσεις που παρατηρούνται σε αυτά.
Για το συγκεκριμένο ζήτημα, ο Κωνσταντίνος Γκιουλέκας ενημέρωσε τα μέλη του Προεδρείου της Π.Ο.Ξ. ότι αποτελεί απόλυτη προτεραιότητα για την Κυβέρνηση και το Υπουργείο Εσωτερικών η αναβάθμιση των τελωνειακών σταθμών και ήδη προχωρά άμεσα η ανακαίνιση και αναβάθμιση των τελωνείων των Κήπων και των Καστανιών.
Μετά το πέρας της συνάντησης, ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ξενοδόχων Γιάννης Χατζής δήλωσε: «Θέσαμε στον Υφυπουργό Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης) Κωνσταντίνο Γκιουλέκα τα ζητήματα αρμοδιότητάς του που απασχολούν τον ξενοδοχειακό κλάδο, με κυρίαρχο την ανάγκη αναβάθμισης και ενίσχυσης των χερσαίων συνόρων. Η διασφάλιση της ομαλής και δίχως ταλαιπωρία διέλευσης των οδικών τουριστών συνδέεται άμεσα με την βιωσιμότητα των ξενοδοχείων της Βόρειας Ελλάδας και όχι μόνο, μιας και αποτελούν την πλειοψηφία των πελατών τους. Η εικόνα που παρουσιάζουν οι πύλες εισόδου δεν συνάδει με τη θέση της χώρας μας στον παγκόσμιο τουριστικό χάρτη. Προσβλέπουμε στην ενίσχυση της συνεργασίας με το αρμόδιο Υπουργείο, με στόχο την επίλυση των προβλημάτων που έχουν εντοπιστεί και την ενδυνάμωση του οδικού τουρισμού».
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Εσωτερικών (Μακεδονίας-Θράκης), σημείωσε πως: «Με την αναβάθμιση των χερσαίων πυλών εισόδου της χώρας και την υλοποίηση σημαντικών έργων υποδομής, που βελτιώνουν την ποιότητα και την ασφάλεια του οδικού δικτύου, αλλά και την καθημερινότητα των συμπολιτών μας, κάνουμε ένα σημαντικό βήμα μπροστά, ώστε η Θεσσαλονίκη και η Βόρεια Ελλάδα να αποτελούν ισχυρό τουριστικό προορισμό καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου. Ο τουρισμός δεν αποτελεί μόνο ισχυρή πηγή εσόδων για τις τοπικές κοινωνίες μας, αλλά και δύναμη εξωστρέφειας για την Μακεδονία και την Θράκη, τις οποίες προσπαθούμε με όλες τις δυνάμεις μας να σηκώσουμε ψηλότερα. Αυτή είναι, εξάλλου, η οδηγία του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, αυτός είναι ο στόχος, η αποστολή και η προτεραιότητά μας».