Σε ακόμη μια επένδυση για το μέλλον προχώρησε χθες (26/7) η Καρδίτσα… Μια ημέρα μετά την απόκτηση του 18χρονου Επαμεινώνδα Επαμεινώνδα και του 17χρονου Άγγελου Παπανικολάου, ο σύλλογος της Basket League γνωστοποίησε ότι ενέταξε στο δυναμικό του και τον 17χρονο Μανώλη Πασαγιάννη.

Η σχετική ανακοίνωση έχει ως εξής:

«O Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ ανακοινώνει την έναρξη της συνεργασίας με τον Μανώλη Πασαγιάννη.

Πιστός στη φιλοσοφία του, ο Α.Σ.Κ. συνεχίζει να επενδύει σε νέους και ταλαντούχους αθλητές, στους οποίους δίνει την ευκαιρία να ενταχθούν στο αναπτυξιακό του πρόγραμμα.

Ο Μανώλης είναι 17 ετών (γεννήθηκε στις 7 Σεπτεμβρίου 2006) και με ύψος 1,98μ. αγωνίζεται ως φόργουορντ.

Ανήκε στο δυναμικό του Ολυμπιακού Πειραιώς και ως έφηβος, διακρίθηκε στο πρόσφατο Final-8 του Πανελληνίου πρωταθλήματος στην Άρτα κατακτώντας το χρυσό μετάλλιο με τους «ερυθρόλευκους», εκεί όπου συμμετείχε και η ομάδα Εφήβων του Α.Σ. Καρδίτσας. Στη διοργάνωση, ο 17χρονος αθλητής σημείωσε 6.8 πόντους και 3 ριμπάουντ μ.ο. ανά αγώνα.

Με τη φανέλα του Ολυμπιακού κατέκτησε επίσης το χάλκινο μετάλλιο στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Παίδων της περιόδου 2020-21, καταγράφοντας 4.8 πόντους, 4.2 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1.8 κλεψίματα μ.ο. ανά αγώνα.

Με τους Πειραιώτες, αναδείχτηκε πρωταθλητής και στο τουρνουά Rising Stars της περιόδου 2023-24 όπου μέτρησε 3.3 πόντους, 5 ριμπάουντ μ.ο. ανά αγώνα.

Καλωσορίζουμε τον Μανώλη στον Α.Σ.Καρδίτσας ΙΑΠΩΝΙΚΗ και του ευχόμαστε υγεία, δύναμη και επιτυχίες με την ομάδα μας».