1912: Επιστρέφει στην Αθήνα ο Κωνσταντίνος Τσικλητήρας μετά τις επιτυχίες του στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Στοκχόλμης και στους διεθνείς αγώνες του Βερολίνου και αποβιβάζεται στον σιδηροδρομικό σταθμό Πελοποννήσου, όπου ο λαός του επιφυλάσσει ενθουσιώδη υποδοχή.

1926: Η εταιρεία Fox Film αγοράζει τα δικαιώματα από τη Movietown για να μπορεί να εγγράφει ήχο στις κινηματογραφικές ταινίες.

1930: Στην Ιταλία, 2.500 είναι οι νεκροί και 4.250 οι τραυματίες από τον καταστροφικό σεισμό που πλήττει την περιοχή της Νάπολης και της Απουλίας. .

1952: Τίθεται σε ισχύ η Ευρωπαϊκή Κοινότητα Άνθρακα και Χάλυβα.

1953: Αρχίζει η δίκη του Νίκου Πλουμπίδη και των συνεργατών του στο Στρατοδικείο Αθηνών. O συλληφθείς κομμουνιστής θα εκτελεστεί στις 14 Αυγούστου της ίδιας χρονιάς.

1974: Πνιγμένη στο αίμα του εγκλήματος στην Κύπρο, η χούντα της Αθήνας καταρρέει. Σε σύσκεψη με τη συμμετοχή και πολιτικών, αποφασίζεται να κληθεί από το Παρίσι ο Κωνσταντίνος Καραμανλής. Στη Μεγαλόνησο, παραιτείται από την προεδρία ο διορισμένος Νίκος Σαμψών και τη θέση του παίρνει ο Γλαύκος Κληρίδης.

2007: Ένα πυροσβεστικό αεροπλάνο Καναντέρ συντρίβεται στα Στύρα Εύβοιας, στη διάρκεια κατάσβεσης πυρκαγιάς.

2011: Η Βρετανίδα τραγουδίστρια, Έιμι Γουάινχαουζ, βρίσκεται νεκρή στο σπίτι της στο Λονδίνο και προστίθεται στην τραγική λίστα των καλλιτεχνών που έχασαν τη ζωή τους στα 27 τους χρόνια.

2018: Δύο μεγάλες πυρκαγιές ξεσπούν στην Αττική, η πρώτη στην Κινέττα και η δεύτερη κοντά στο Νταού Πεντέλης. Στη δεύτερη περίπτωση η πυρκαγιά επεκτείνεται και περνά μέσα από τους οικισμούς Νέος Βουτζάς και Μάτι, με αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 102 άνθρωποι και να τραυματιστούν δεκάδες άλλοι.