1911: Κυκλοφορεί στην τουρκοκρατούμενη Θεσσαλονίκη το πρώτο φύλλο της εφημερίδας «Μακεδονία».

1913: Μετά τη ραγδαία προέλαση του Ελληνικού Στρατού (Ι Μεραρχία) καταλαμβάνονται τα στενά της Κρέσνας μέσα στο βουλγαρικό έδαφος (Β’ Βαλκανικός Πόλεμος).

1920: Οι ελληνικές δυνάμεις (Μεραρχία Σμύρνης) με ραγδαία προέλαση στην Ανατολική Θράκη φτάνουν στην Αρκαδιούπολη.

1923: Ο Μπενίτο Μουσολίνι διαλύει όλα τα μη φασιστικά κόμματα στην Ιταλία.

1925: Ιδρύεται το TASS, το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων της Σοβιετικής Ένωσης.

1938: Ο Αμερικανός εκκεντρικός δισεκατομμυριούχος, Χάουαρντ Χιούγκς, σημειώνει ένα νέο ρεκόρ: κάνει με το αεροπλάνο του τον γύρο του κόσμου, σε μία πτήση που διαρκεί 91 ώρες.

1940: Αρχίζει η Μάχη της Αγγλίας, που θα διαρκέσει 114 ημέρες. Ο Αδόλφος Χίτλερ προσπαθεί να εκμηδενίσει τη Βρετανική Αεροπορία, με τελικό στόχο τη γερμανική απόβαση στα βρετανικά νησιά.

1962: Εκτοξεύεται και τίθεται σε τροχιά ο «Tellstar», ο πρώτος τηλεπικοινωνιακός δορυφόρος στον κόσμο.

1970: Το Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών καταδικάζει για την υπόθεση της αντιδικτατορικής οργάνωσης «ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος» τους Ιωάννη Καούνη, Χαράλαμπο Κοβάνη, Χαράλαμπο Γεωργούλα και Μαρία Αγγελάκη σε ποινές από 4 ετών φυλάκιση έως και 12 ετών κάθειρξη.

1985: Γάλλοι κομάντος ανατινάζουν το πλοίο της Greenpeace «Rainbow Warrior» στο λιμάνι Όκλαντ της Νέας Ζηλανδίας. Κατά την επιχείρηση, ένας φωτογράφος χάνει τη ζωή του.

1991: Ο Μπόρις Γιέλτσιν ορκίζεται Πρόεδρος της Ρωσίας.

1997: Στο Λονδίνο, Βρετανοί επιστήμονες, μετά από εξετάσεις DNA, ανακαλύπτουν ότι ο ανθρώπινος σκελετός που βρήκαν στην Αφρική, χρονολογείται 100.000 ή 200.000 χρόνια πριν και ενισχύει τη θεωρία ότι ο άνθρωπος κατάγεται από τη συγκεκριμένη ήπειρο.

2006: Στο Πακιστάν, αεροπλάνο συντρίβεται και βρίσκουν τραγικό θάνατο και οι 45 επιβάτες του.

2011: Η βρετανική εφημερίδα «News of the World» εκδίδει το τελευταίο της φύλλο και αναστέλλει τη λειτουργία της μετά από 168 χρόνια, λόγω σκανδάλου με τηλεφωνικές υποκλοπές. «Ευχαριστούμε και αντίο» είναι ο πρωτοσέλιδος τίτλος.