Την Παρασκευή 12 Ιουλίου 2024 και ώρα 19:30 θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Ηρακλείου (Κορωναίου 9, Ηράκλειο) η παρουσίαση του βιβλίου των κ.κ. Δημητρίου Μπατάκη (Δρ Πολυτεχνείου Κρήτης και Οικονομολόγος Υγείας), Γεωργίου Κριτσωτάκη (Αναπληρωτής Καθηγητής Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου) και Κωνσταντίνου Ζοπουνίδη (Ακαδημαϊκός και Καθηγητής Πολυτεχνείου Κρήτης), με τίτλο: “ΙΑΤΡΙΚΟΣ ΤΟΥΡΙΣΜΟΣ: Η Δυναμική των Παρόχων Υγείας, των Ξενοδοχειακών Υπηρεσιών και των Τουριστών”, που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Τζιόλα.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν ο Ομότιμος Καθηγητής Γενικής Ιατρικής-Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας κ. Χρήστος Λιονής, ο Επίκουρος Καθηγητής Οικονομικών της Υγείας στο τμήμα Πολιτικής Υγείας του London School of Econimics and Political Science κ. Ηλίας Κυριόπουλος, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ELITOUR και Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Γεώργιος Πατούλης, ο ιδρυτής της ΓΕΝΕΣΙΣ, Γενικός Γραμματέας της Ελληνικής Εταιρείας Αναπαραγωγικής Ιατρικής, Αντιπρόεδρος της ELITOUR & Αντιπρόεδρος του Παγκοσμίου Ιπποκρατείου Ινστιτούτου Ιατρών κ. Κωνσταντίνος Πάντος, ο Γενικός Γραμματέας του Ελληνικού Οργανισμού Τουρισμού (Ε.Ο.Τ.) κ. Δημήτριος Φραγκάκης και ο Αντιπεριφερειάρχης Τουρισμού κ. Κυριάκος Κώτσογλου. Χαιρετισμό θα απευθύνει ο Πρόεδρος του Τμήματος Διοίκησης Επιχειρήσεων και Τουρισμού του Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου κ. Γεώργιος Ξανθός, ενώ τον συντονισμό της συζήτησης θα επιμεληθεί ο δημοσιογράφος κ. Κωνσταντίνος Συλιγάρδος.

Στην εκδήλωση, η οποία θα τελέσει υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, θα συζητηθούν θέματα γύρω από τον τουρισμό και την υγεία και το πως αυτά τα δύο μεγέθη μπορούν να συνυπάρξουν για να προκύψει η εναλλακτική μορφή τουρισμού, ο Ιατρικός Τουρισμός. Θα επιχειρηθεί να απαντηθούν ερωτήματα όπως του τι μπορεί να προσφέρει στην κοινωνία αυτή η μορφή τουρισμού, αν δύναται να αποτελέσει μοχλό ανάπτυξης της ελληνικής οικονομίας και αν η χώρα μας και ειδικότερα η Κρήτη αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του.