Η Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας πραγματοποίησε μια επιτυχημένη παρουσία στην Διεθνή Έκθεση SUMMER FANCY FOOD SHOW 2024, που διεξήχθη στη Νέα Υόρκη από 23 έως και 25 Ιουνίου. Η έκθεση αυτή θεωρείται το σημαντικότερο εκθεσιακό γεγονός στις Ηνωμένες Πολιτείες στον κλάδο των τροφίμων και ποτών, συγκεντρώνοντας πάνω από 2.400 συμμετέχοντες από όλο τον κόσμο.

Οι επιχειρήσεις της Δυτικής Μακεδονίας το τριήμερο αυτό παρουσίασαν τα υψηλής ποιότητας και μοναδικά προϊόντα τους σε ένα ευρύ φάσμα επισκεπτών, που δραστηριοποιούνται από τη λιανική πώληση και το χονδρεμπόριο, μέχρι τις υπηρεσίες εστίασης και φιλοξενίας, καθώς και τη βιομηχανία τροφίμων.

Κατά τη διάρκεια της έκθεσης, ο Αντιπεριφερειάρχης Επιχειρηματικότητας και Μεταφορών, κ. Νικόλαος Λυσσαρίδης, ήταν παρών δίπλα στους εκθέτες και είχε την ευκαιρία να συζητήσει με ισχυρούς επιχειρηματίες στον χώρο των εισαγωγών ελληνικών προϊόντων στις Ηνωμένες Πολιτείες και τον Καναδά.

Μεταξύ άλλων, τα περίπτερα της Δυτικής Μακεδονίας επισκέφθηκαν ο Α΄ Σύμβουλος Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Πρεσβείας της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη, κ. Νικόλαος Θωμόπουλος, και ο ομόλογος του στον Καναδά, κ. Διονύσιος Πρωτόπαπας. Οι δύο σύμβουλοι διαβεβαίωσαν τον Αντιπεριφερειάρχη ότι θα στηρίξουν όλες τις προσπάθειες που γίνονται για την αύξηση των εξαγωγών της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας, προσφέροντας σημαντική υποστήριξη στην προώθηση των τοπικών προϊόντων στις αγορές της Βόρειας Αμερικής