1821: Οι Έλληνες επαναστάτες νικούν τους Τούρκους στη Μάχη του Λάλα. Πρόκειται για μία από τις πρώτες νικηφόρες μάχες των επαναστατημένων Ελλήνων στην Πελοπόννησο, η οποία δίνεται σώμα με σώμα και αναγκάζει τις δυνάμεις του Γιουσούφ να υποχωρήσουν και μαζί με τους Λαλαίους και την επομένη να πάρουν τον δρόμο για την Πάτρα. Η ελληνική πλευρά χάνει 84 άνδρες (60 Πελοποννήσιοι και 24 Επτανήσιοι). Ανάμεσα στους πολλούς τραυματίες είναι και ο Κεφαλλονίτης Ανδρέας Μεταξάς, κατοπινός πρωθυπουργός της χώρα.

1863: Γαλλία, Αγγλία, Ρωσία και Δανία υπογράφουν συνθήκη, με την οποία ο Δανός πρίγκηπας, Χριστιανός, αναγορεύεται βασιλιάς της Ελλάδας. Στο Άρθρο 4 προβλέπεται η ενσωμάτωση των Ιονίων Νήσων στην Ελλάδα, εφόσον το αποφασίσει η Επτανησιακή Βουλή.

1917: Πραγματοποιείται η πιο θανατηφόρα στον πόλεμο γερμανική αεροπορική επιδρομή στο Λονδίνο, με απολογισμό 162 νεκρούς, συμπεριλαμβανομένων 46 παιδιών, και 432 τραυματισμούς.

1944: Η ναζιστική Γερμανία εκτοξεύει επίθεση με ιπτάμενες βόμβες V1 εναντίον της Αγγλίας, εκ των οποίων μόνο 4 από τις 11 έπληξαν πραγματικά τους στόχους τους.

1968: Θεμελιώνεται ο Πύργος των Αθηνών, ο πρώτος ουρανοξύστης της πόλης, στη συμβολή των Λεωφόρων Βασιλίσσης Σοφίας και Μεσογείων.

1988: Ο Τούρκος πρωθυπουργός, Τουργκούτ Οζάλ, επισκέπτεται την Αθήνα, στο πλαίσιο του φιλικού κλίματος που επικράτησε στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά τη συνάντηση στο Νταβός.

1983: Το «Pioneer 10» γίνεται το πρώτο αντικείμενο που έφτιαξε ο άνθρωπος, που φεύγει από το Ηλιακό Σύστημα. Είναι το πρώτο διαστημικό σκάφος που ταξίδεψε πέρα από την ζώνη των αστεροειδών και εξερεύνησε τον Δία από κοντά.

2002: Στη Νότιο Κορέα όχημα του Αμερικάνικου Στρατού σκοτώνει δύο κορίτσια 14 ετών. Το γεγονός πυροδοτεί σωρεία αντιδράσεων στην ασιατική χώρα.

2003: Ο εφιάλτης της άτυπης πνευμονίας οδεύει προς το τέλος. Ο ΠΟΥ δηλώνει ότι, δεν γνωρίζει αν ο ιός ήταν εποχιακός ή εάν πρόκειται να ξανακάνει την εμφάνισή του τον επόμενο χρόνο. Πάντως, προχωρά σε άρση της ταξιδιωτικής οδηγίας σε όλες τις κινεζικές επαρχίες, πλην του Πεκίνου και της Ταϊβάν.

2004: Παρά το μεγάλο ποσοστό αποχής, η Νέα Δημοκρατία, λίγους μήνες μετά την εκλογή της ως κυβέρνηση, θριαμβεύει και στις Ευρωεκλογές.

2010: Μια κάψουλα του ιαπωνικού διαστημοπλοίου «Hayabusa» επιστρέφει στη Γη με δείγμα από τον αστεροειδή 25143 Itokawa.