1942: Η Άννα Φρανκ γράφει την πρώτη καταχώρηση στο ημερολόγιό της, κατά τα 13α γενέθλιά της.

1953: Τερματίζεται η πανεργατική απεργία που ξέσπασε στις 4 Ιουνίου στην Ελλάδα, με αφορμή τα οικονομικά μέτρα της κυβέρνησης του Αλέξανδρου Παπάγου, μετά την υπόσχεση του υπουργού Εργασίας για αυξήσεις στους ιδιωτικούς και δημόσιους υπαλλήλους κατά 7-12%.

1955: Με απόφαση του υπουργού Συγκοινωνιών, Κωνσταντίνου Καραμανλή, αρχίζει η απομάκρυνση των τροχιοδρόμων (τραμ) από την Αθήνα, οι οποίοι αντικαθίστανται από τα τρόλεϊ.

1964: Ο Νέλσον Μαντέλα καταδικάζεται σε ισόβια από το ρατσιστικό καθεστώς της Νοτίου Αφρικής.

1967: Το Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ κρίνει αντισυνταγματικούς όλους τους πολιτειακούς νόμους που απαγορεύουν τους διαφυλετικούς γάμους.

1967: Εκτοξεύεται το σοβιετικό Venera 4, το οποίο θα γίνει το πρώτο ρομποτικό διαστημόπλοιο που θα μπει στην ατμόσφαιρα άλλου πλανήτη και θα στείλει με επιτυχία δεδομένα.

1975: Ο πρωθυπουργός Κωνσταντίνος Καραμανλής υποβάλλει την αίτηση ένταξης της χώρας στην ΕΟΚ.

1991: Ο Μπόρις Γέλτσιν εκλέγεται πρόεδρος της Ρωσίας.

1994: Το ΠΑΣΟΚ έρχεται πρώτο κόμμα στις Ευρωεκλογές, με ποσοστό 37,6%. Ακολουθούν η Νέα Δημοκρατία με 32,6%, η Πολιτική Άνοιξη με 8,6%, το ΚΚΕ με 6,2% και ο Συνασπισμός με 6,2%.

1996: Η φέτα, το κασέρι, πολλά είδη γραβιέρας και ορισμένα λάδια, αναγνωρίζονται από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως προϊόντα με Προστατευόμενη Ονομασία Προέλευσης (ΠΟΠ).

2004: Η εθνική Ελλάδας στο ποδόσφαιρο Ανδρών κάνει την πρώτη εμφάνισή της στο Euro 2004, που διεξάγεται στα γήπεδα της Πορτογαλίας. Επικρατεί με 2-1 της διοργανώτριας χώρας και επιτυγχάνει την πρώτη νίκη της σε τελική φάση Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος ή Παγκοσμίου Κυπέλλου. Τα γκολ πετυχαίνουν οι Καραγκούνης (7′), Μπασινάς (51′) και Κριστιάνο Ρονάλντο (93′).

2020: Το Υπουργείο Υγείας και Ανθρωπίνων Υπηρεσιών των ΗΠΑ καταργεί τις προστασίες κατά των διακρίσεων στο πλαίσιο του Obamacare για τα διαφυλικά άτομα και τις γυναίκες που ζητούν αμβλώσεις. Η κίνηση καταδικάζεται από ομάδες πολιτικών δικαιωμάτων και Δημοκρατικούς αξιωματούχους.

2020: Το Twitter λέει ότι αφαίρεσε ένα δίκτυο περισσότερων από 170.000 λογαριασμών που, όπως λέει, διέδιδαν προπαγάνδα υπέρ του Κομμουνιστικού Κόμματος της Κίνας στην πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης, λέγοντας ότι το δίκτυο με έδρα την Κίνα είχε συνδέσεις με προηγούμενες κρατικά υποστηριζόμενες επιχειρήσεις στο Facebook και το YouTube. Περισσότεροι από χίλιοι λογαριασμοί παραπληροφόρησης με έδρα τη Ρωσία έχουν επίσης αφαιρεθεί.

2021: Η Google ανακοινώνει ότι κατασκευάζει το μακρύτερο υποθαλάσσιο καλώδιο στον κόσμο, το οποίο θα εκτείνεται από την ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών έως το Las Toninas της Αργεντινής, με πρόσθετες συνδέσεις στην Praia Grande της Βραζιλίας και την Punta del Este της Ουρουγουάης. Το καλώδιο θα εξασφαλίσει γρήγορη πρόσβαση με χαμηλή καθυστέρηση σε προϊόντα της Google, όπως το Search, το Gmail και το YouTube, καθώς και σε υπηρεσίες Google Cloud.