Με την απονομή των βραβείων, έκλεισε με τον καλύτερο τρόπο ο διαγωνισμός «ΑνθίΖω την πόλη μου» των Εθελοντών της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη». Η Ομάδα Ποιότητας Ζωής και Πρασίνου των Εθελοντών επέλεξε συμβολικά την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την Τετάρτη 5 Μαΐου και το πάρκο Γεωργιάδη, προκειμένου να απονείμει τα βραβεία στους νικητές.

Από τις 67 συμμετοχές στο διαγωνισμό τα βραβεία κέρδισαν οι:

  • Κατηγορία Κήπος:

1ο βραβείο, Ανδρουλάκης Δημήτρης

2ο βραβείο Ψαρολογάκης Ιωάννης

3ο βραβείο Χαριτάκη Αθηνά

  • Κατηγορία Μπαλκόνι:

1ο βραβείο Βασιλάκης Γιώργος

2ο βραβείο Κουγιουμτζάκη Πέλλα

3ο βραβείο Μυλωνά Ευθυμία

  • Κατηγορία Όψη Κτιρίου:

1ο βραβείο Δακανάλης Στυλιανός

2ο βραβείο Καλαμαρά Ευαγγελία

3ο βραβείο Διβινή Αντιγόνη

Η κριτική επιτροπή αποτελούνταν από τους Ρένια Δήμα: Γεωπόνο – Αρχιτέκτονα τοπίου, Αγάπη Καζαμία: Διακοσμήτρια – Αρχιτέκτονα εσωτερικών χώρων, Μιχάλη Καρτεράκη: Αρχιτέκτονά, Θεοχάρη Κεφαλογιάννη: Δασολόγο – Αρχιτέκτονά τοπίου και Άννα Μαχαιριανάκη: Θεατρολόγο – ενδυματολόγο.

Στην εκδήλωση παρευρέθηκαν Αντιδήμαρχοι και στελέχη της παράταξης και των εθελοντών, οι διαγωνιζόμενοι καθώς και πλήθος κόσμου. Στα πλαίσια της δράσης που διήρκεσε περίπου τρεις μήνες δημιουργήθηκε παράλληλα ένα πολύ μεγάλο γκράφιτι με το ίδιο θέμα από την εικαστικό Νίκη Γκοράνοβα σε τοίχο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Ηρακλείου, σε συνεργασία με τον Σύλλογο δασκάλων καθώς και τον Σύλλογο Γονέων του σχολείου. Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, ο Καθηγητής του ΕΛΜΕΠΑ Παναγιώτης Νεκτάριος μίλησε στην εκδήλωση για το περιβάλλον στον αστικό ιστό και ο dj Θέμης Μαρκάκης έπαιξε όμορφες μουσικές επιλογές.

Οι Εθελοντές της παράταξης «Δικαίωμα στην Πόλη» είναι ιδιαίτερα ικανοποιημένοι για την ανταπόκριση που είχε ο διαγωνισμός, τον οποίο θέλουν να κάνουν ετήσιο θεσμό, στέλνοντας έτσι το μήνυμα προς όλους τους Ηρακλειώτες προκειμένου να αλλάξουμε όλοι μαζί την αισθητική της πόλης μας προς το καλύτερο.