Η Ολυμπιακή φλόγα ξεκίνησε χθες (9/6) το ταξίδι της  στο εξωτερικό στη Γουιάνα, στο πλαίσιο της «Λαμπαδηδρομίας των ωκεανών» που θα τη μεταφέρει στη συνέχεια στη Ρεϋνιόν, τη Γαλλική Πολυνησία, τη Γουαδελούπη και τη Μαρτινίκα.

Η Φλόγα ξεκίνησε το υπερπόντιο ταξίδι της στο Καμόπι (Γουιάνα), στα σύνορα με τη Βραζιλία, με μια τελετή ιθαγενών Αμερικανών, σημείωσε το γαλλικό πρακτορείο ειδήσεων (AFP).
Στη συνέχεια χρειάστηκε να πάει στο Σεν Λοράν ντι Μαρονί, όπου έχουν προγραμματιστεί γιορτές για την κατάργηση της δουλείας.
Η Φλόγα θα περάσει από αρκετές άλλες περιοχές πριν τελειώσει το ταξίδι της στην Καγιέν, ενώ συνολικά θα πάρουν μέρος 120 Λαμπαδηδρόμοι.
Μετά τον Αμαζόνιο, η Ολυμπιακή φλόγα θα ανάψει στη Ρεϋνιόν στις 12 Ιουνίου, στην Πολυνησία στις 13, στη Γουαδελούπη στις 15 και τέλος στη Μαρτινίκα στις 17.

Το πέρασμα στη Νέα Καληδονία, που είχε αρχικά προγραμματιστεί για τις 11 Ιουνίου, ακυρώθηκε στα τέλη Μαΐου από την κυβέρνηση, η τελευταία επιθυμώντας να δώσει «προτεραιότητα στην επιστροφή της ηρεμίας» στο αρχιπέλαγος που συγκλονίζεται από μια πολιτική κρίση και τη βία που είχε ως συνέπεια οκτώ νεκρούς.

Από την άφιξη της Φλόγας στη Μασσαλία με το «Belem», σχεδόν 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι έχουν δει το ταξίδι της, σύμφωνα με το Υπουργείο Εσωτερικών