Την Περιφέρεια Κρήτης επισκέφθηκε χθες το πρωί ο Υφυπουργός αρμόδιος για τα έργα Υποδομών Νίκος Ταχιάος όπου συναντήθηκε με τον Περιφερειάρχη Κρήτης Σταύρο Αρναουτάκη.
Στη σύσκεψη που ακολούθησε μετείχαν ο Αντιπεριφερειάρχης Ηρακλείου Νίκος Συριγωνάκης και ο Γενικός Διευθυντής Τεχνικών Έργων Γιώργος Αγαπάκης.  Συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τα έργα στον Βόρειο Οδικό Άξονα και στο αεροδρόμιο στο Καστέλι με τις προτάσεις των Δήμων και τις αποφάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου να είναι στο επίκεντρο όπως και η συνολική πορεία των έργων στο νησί.

«Είχαμε μια εποικοδομητική συνάντηση με τον κύριο υπουργό για όλα τα θέματα που αφορούν το Υπουργείο για την Κρήτη. Έχουμε συνεργασία με το Υπουργείο Υποδομών και ταυτόχρονα πιστεύουμε πως χρειάζεται η διεκδίκηση, ο οραματισμός, αλλά και ο ρεαλισμός για να μπορούμε όλα αυτά τα έργα τα οποία έχουν προγραμματιστεί, να τα κάνουμε», τόνισε ο Περιφερειάρχης Κρήτης, σημειώνοντας πως στόχος είναι να υιοθετηθούν οι ομόφωνες αποφάσεις των θεσμικών οργάνων της Κρήτης με πρώτες τις προτάσεις του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Από την πλευρά του ο Υφυπουργός Υποδομών αναγνώρισε πως η Κρήτη είναι ένα νησί το οποίο προσφέρει πολύ σημαντικά ο μερίδιο στο ΑΕΠ της χώρας. «Κατά συνέπεια πολύ σωστά διεκδικεί και την αντίστοιχη ανταπόδοση από τη μεριά της πολιτείας ο κύριος περιφερειάρχης και είναι πολύ πιστός σε αυτή τη διεκδίκηση, οπότε οι κουβέντες μαζί του είναι μάλλον δύσκολες», δήλωσε ο Νίκος Ταχιάος, επισημαίνοντας πως έγινε συζήτηση για όλα τα μεγάλα έργα του νησιού ενώ ακολουθείται το χρονοδιάγραμμα των έργων του ΒΟΑΚ. Ακολούθησε επίσκεψη του υπουργού στα τμήματα του ΒΟΑΚ από τη Χερσόνησο έως τον Άγιο Νικόλαο.