Γράφει ο Νίκος Αρβανίτης

Οι συγκλίνουσες πληροφορίες από τα (παρα)πολιτικά παρασκήνια φέρουν την ηγετική ομάδα της πολιτικής φράξιας του πολιτικού ισλάμ ν’ανησυχεί για την επόμενη ημέρα στον βαθμό που δεν αποτυπωθούν στον εκλογικό χάρτη υψηλά ποσοστά για το DEB-ΚΙΕΦ που αποτελεί πολιτική έκφραση του τουρκικού παρακράτους στην Θράκη.

Οι αποκαρδιωτικές συγκεντρώσεις των τελευταίων ημερών της ηγετικής ομάδας του DEB-ΚΙΕΦ δημιουργούν προβληματισμό στους “χειριστές” τους και προσπαθούν να δημιουργήσουν συνθήκες πόλωσης ώστε να προσελκύσουν ψηφοφόρους στην κάλπη και να “βάψουν” υπόλευκο τους νομούς Ξάνθης-Ροδόπης το βράδυ της 9ης Ιουνίου.

Σε αυτό το πλαίσιο, κινητοποιήθηκε εκ νέου η χήρα Ισίκ Σαδήκ Αχμέτ στέλνοντας μήνυμα-διάγγελμα στους φιλήσυχους Θρακιώτες , η προπαγάνδα του ΚΙΕΦ έγινε πιο επιθετική και στις συγκεντρώσεις του κόμματος, όπως στα Αρριανά, εμφανίσθηκαν και “σεκιουριτάδες” , άγνωστο για ποιό λόγο.

Οι Εγκάθετοι Παρακρατικοί που ηγούνται του ψηφοδελτίου αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες από τον απλό κόσμο της Μειονότητας που ενοχλείται από την επιδεικτική μεγαλομανία των “πρώτων ονομάτων” που διαρκώς ταξιδεύουν σε εξωτικούς προορισμούς , κυκλοφορούν με πολυτελή αυτοκίνητα και παριστάνουν τους διωκόμενους εθνοσωτήρες της Μειονότητας.

Οι “αυλικοί” του Προξένου και οι μέντορές τους, τις τελευταίες ημέρες διαπιστώνουν ότι το τελευταίο χρονικό διάστημα οι κεντρικοί μηχανισμοί της Τουρκίας μείωσαν την πολωτική ρητορική τους στην δημόσια σφαίρα, ειδικά μετά από πίεση που άσκησε ο Πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης μέσω διπλωματικών διόδων αλλά και την στάση της Ελληνικής Δικαιοσύνης που εφαρμόζει τους νόμους του κράτους σε κάθε αυθαίρετη κίνηση του παρακράτους.

Το φιάσκο που έζησε ο “Οντέρ Νο 2” Δήμαρχος Ιάσμου κ. Ιμάμ Τζανέρ, στο 22ο Φεστιβάλ Κερασιού έστειλε ένα μήνυμα και στους “προθύμους” και με διάφορα ανταλλάγματα εξαγορασθένες, χρηματισθέντες ή στρατολογηθέντες συνεργάτες τους, σε διάφορα επίπεδα, για το απροσδιόριστο μέλλον τους .

Μία ιδιαίτερη παράμετρος που δεν έχει ακόμη αξιολογηθεί, αφορά στην συμμετοχή Μουσουλμάνων συμπολιτών μας, σε ψηφοδέλτια των γνωστών “αντισυστημικών” κομμάτων (όπως η περίπτωση του υποψηφίου με το Αγροτικό Κτηνοτροφικό Κόμμα Ελλάδας Φαρή Καρά Χασάν ή του υποψηφίου με το Μέρα 25 Αλή Μπουλμπουλ από την Κομοτηνή) αλλά και η αυξανόμενη δημοτικότητα της κ. Νουρτζάν Σούλογλου που συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Η επόμενη ημέρα θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον και για το πολιτικό μέλλον των βουλευτών της Νέας Αριστεράς στην Θράκη και ειδικά του Οζγκιούρ Φερχάτ που οφείλει να ενισχύσει τον συνεργάτη του Αλή Αλή κι όχι να το παίζει δίπορτο στηρίζοντας το DEB-ΚΙΕΦ.

Τέλος, την δική του συμβολή έχει ο αγώνας που δίνουν οι Αντιπρόσωποι του Λαού της Μειονότητας για την χειραφέτηση της Μειονότητας αλλά και για να επιλυθούν τα καθημερινά προβλήματα των απλών ανθρώπων και μάλιστα με τελέσφορες πρακτικές κάτι που αδυνατούν να πράξουν οι φωνασκούντες δήθεν καταπιεσμένοι που το μόνο που επιδιώκουν είναν να εισπράττουν τα μυστικά κονδύλια ανεξαρτήτου προελεύσεως.

Τί φοβούνται άραγε οι “αναλώσιμοι” παρακρατικοί κι εγκάθετοι; Θα μάθουμε το βράδυ της 9ης Ιουνίου!

Αντί Επιλόγου οι φωτογραφίες από τις ολιγομελείς συγκεντρώσεις των 50 ατόμων του DEB-ΚΙΕΦ

               

 komotinipress.gr