Το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, στο Ρέθυμνο, επισκέφθηκε ο Αντιπεριφερειάρχης Διασύνδεσης με ερευνητικά και ακαδημαϊκά ιδρύματα, Γιώργος Ματαλλιωτάκης.
Τον υποδέχθηκαν ο πρόεδρος του Τμήματος Δημήτρης Σταύρου και η αντιπρόεδρος Ελένη Βασιλάκη καθώς και μέλη του Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού (ΔΕΠ). Στην ενημερωτική συνάντηση συμμετείχε και ο Κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών της Αγωγής Γιάννης Σπαντιδάκης.

Παρουσιάζοντας το Τμήμα ο πρόεδρος του αναφέρθηκε στο προσωπικό, στους 5 Τομείς, στα 7 Εργαστήρια, στα 4 μεταπτυχιακά προγράμματα που λειτουργούν (Επιστήμες Αγωγής, Κριτική Παιδαγωγική Εξ αποστάσεως Εκπαίδευση και Ειδική Αγωγή), στα χρηματοδοτούμενα εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα.
Επίσης έκανε ιδιαίτερα αναφορά στις δομές του Τμήματος που λειτουργούν στην Πόλη του Ρεθύμνου, στη διασύνδεσή του Τμήματος με Σχολεία του Ρεθύμνου, αλλά και ευρύτερα της Κρήτης και τέλος στις συμφωνίες συνεργασίας του Τμήματος όπως με το «Χαμόγελου του Παιδιού», με Σχολεία της Ίμβρου και την έδρα της Ουνέσκο για τη Βιώσιμη Ανάπτυξη. Επίσης, παρουσιάστηκε ένα σύντομο βίντεο με τις υποδομές και τις δράσεις του Τμήματος.
Στη συνέχεια οι Διευθυντές Εργαστηρίων που ήταν παρόντες στη σύσκεψη  (Εργαστήριο Διδακτικής Θετικών Επιστημών, Εργαστήριο Ψυχολογίας και Ειδικής Αγωγής, Κέντρο Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας της Εκπαίδευσης και του Διδασκαλικού Επαγγέλματος, Εργαστήριο Προηγμένων Μαθησιακών Τεχνολογιών στη Δια Βίου και Εξ Αποστάσεως Εκπαίδευσης, Εργαστήριο Μελέτης Γλώσσας και Λογοτεχνίας στην Εκπαίδευση) παρουσίασαν αναλυτικά τις δράσεις και την έρευνα των εργαστηρίων τους.

Ο Αντιπεριφερειάρχης αναφέρθηκε στον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζουν οι δάσκαλοι και οι νηπιαγωγοί  και εξήρε την αμφίδρομη σχέση, που έχει αναπτύξει το Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης του Πανεπιστημίου Κρήτης, με την τοπική κοινωνία τόσο με τη Σχολική Πρακτική Άσκηση των φοιτητών και φοιτητριών σε σχολεία της περιοχής του Ρεθύμνου, όσο και με δράσεις για μαθητές και μαθήτριες αλλά και εκπαιδευτικούς που υλοποιούνται.
Όπως τόνισε ο κ. Ματαλλιωτάκης η Περιφέρεια Κρήτης συνεχίζει να στηρίζει την ερευνητική και εκπαιδευτική δράση αναπτύσσοντας τα πεδία συμπράξεων και συνεργασίας με τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού.