Φτάνοντας μια “ανάσα” από την ημιτελική φάση και κατακτώντας τελικά την τιμητική 8η θέση, μεταξύ 16 ομάδων, ο ΟΦΗ συμμετείχε για πρώτη φορά σε διεθνές τουρνουά στο εξωτερικό, στο Novio Talent Cup, με τους νεαρούς ποδοσφαιριστές να επιστρέφουν στο Ηράκλειο γεμάτοι νέες γνώσεις και εμπειρίες!

Η ομάδα , η οποία κέρδισε τις εντυπώσεις με την απόδοσή της, έδωσε συνολικά έξι αγώνες σε τρεις ημέρες απέναντι σε ισχυρούς αντιπάλους, μεταξύ των οποίων η νικήτρια του τουρνουά, Feyenoord, η Cambuur, η Royal Antwerp και η Valerenga.

Πιο αναλυτικά, την πρώτη ημέρα της διοργάνωσης, ο ΟΦΗ είχε απολογισμό δυο νίκες κόντρα στις Lion City Sailors (2-1) και Soon On Top (2-0), ενώ παρά την προσπάθεια που κατέβαλε, ηττήθηκε από την Feyenoord (1-0), τερματίζοντας στη 2η θέση του ομίλου.

Στην προημιτελική φάση βρήκε απέναντί του την Cambuur, με τον νικητή να κρίνεται στη διαδικασία των πέναλτι, όπου η ομάδα μας δεν στάθηκε τυχερή, γνωρίζοντας την ήττα με 3-1 (0-0 κ.δ.).

Στους αγώνες κατάταξης ο ΟΦΗ αγωνίστηκε αρχικά κόντρα στην Valerenga από την Νορβηγία, για τις θέσεις 5-8, από την οποία ηττήθηκε με σκορ (2-0), ενώ στη συνέχεια αναμετρήθηκε με την Royal Antwerp (2-1) για τις θέσεις 7-8.

oficretefc.com