Στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών οδηγήθηκε σήμερα ο 33χρονος Τούρκος που συνελήφθη για τις φωτιές  στο όρος Αιγάλεω. Ο συλληφθείς είχε εισέλθει παράνομα στην Ελλάδα από τον Έβρο και συνελήφθη στις 4 Απριλίου και μάλιστα είχε υποβάλει αίτημα ασύλου, το οποίο εκκρεμεί.

Ο 33χρονος καταγράφηκε και ταυτοποιήθηκε στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης Φυλακίου-Ορεστιάδος, όπου έλαβε δελτίο αιτούντος ασύλου. Το δελτίο αυτό επέχει θέση ταυτότητας μέχρι την εξέταση του αιτήματός του. Μετά την αποχώρησή του από το ΚΥΤ Φυλακίου, δήλωσε διεύθυνση κατοικίας στην Αθήνα και προγραμματίστηκε συνέντευξη στο Γραφείο Ασύλου Αττικής για τις 18 Ιουνίου.

Στην ανακοίνωσή τους οι Αρχές αναφέρουν τα εξής για τη σύλληψη:

Ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με κωδικό κλήσης Δ 513-1/Α΄ Αλλαγής, η οποία εκτελούσε διατεταγμένη υπηρεσία στην ευρύτερη περιοχή του Ασπροπύργου κατά το ωράριο 07:00-13:00, εντόπισε τον (Α) ο οποίος είχε βάλει φωτιά σε ξερά χόρτα, η οποία επεκτάθηκε λόγω των ισχυρών ανεμών. Στην κατοχή του (Α) ανευρέθησαν δύο (2) αναπτήρες και (1) σφουγγάρι, τα οποία κατασχέθηκαν. Στο σημείο προσήλθαν δέκα (10) οχήματα της Π.Υ καθώς και εναέρια μέσα τα οποία βρίσκονται επί το έργον.

ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ: Ο ανωτέρω (Α) προσήχθη στο Τ.Α ΑΣΠΡΟΠΥΡΓΟΥ, όπου επιλήφθηκε ο Αξιωματικός Υπηρεσίας.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 33χρονος είχε προσαχθεί πριν από λίγες εβδομάδες γιατί είχε εντοπιστεί να κινείται ύποπτα γύρω από την πρεσβεία του Ισραήλ.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 33χρονος μπήκε στην Ελλάδα στις 4 Απριλίου, συγκεκριμένα από τον Έβρο. Δηλώνει καθηγητής ανώτατης εκπαίδευσης και με ιστορικό περιοδείας σε ευρωπαϊκές χώρες και κυρίως στη Φινλανδία.

Δεν προέκυψε από το Eurodac αίτημα ασύλου σε άλλη ευρωπαϊκή χώρα και επιπλέον δεν έχει εκδοθεί απόφαση ασύλου.

Σημειώνεται ότι οι Τούρκοι που μπαίνουν από Έβρο λαμβάνουν για ένα έτος δελτίο ασύλου.

Η σύλληψη έγινε όταν ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε μια στήλη καπνού στην περιφερειακή Αιγάλεω. Οι αστυνομικοί βρήκαν έναν μάρτυρα που περιέγραψε τον ύποπτο και έπειτα από αναζητήσεις, η ομάδα ΔΙΑΣ εντόπισε τον δράστη σε απόσταση 1,5 χιλιομέτρου από το σημείο της φωτιάς, όπου επάνω του βρέθηκαν δύο αναπτήρες και ένα σφουγγάρι.