Η Αντιδημαρχία Εθελοντισμού σε συνεργασία με τον Ερυθρό Σταυρό διοργάνωσαν για τους μικρούς μαθητές και μαθήτριες του 32ο και 43ο Νηπιαγωγείων μια όμορφη ενημερωτική εκδήλωση με θέμα τον εθελοντισμό και τις πρώτες βοήθειες.

Η συμμετοχή των παιδιών ήταν ουσιαστική καθώς στη συζήτηση που είχαν με τις Κοινωνικές Λειτουργούς Παγώνα  Μαραγκάκη  και Μέλπω Βασσάλου  αναπτύχθηκε ένας ζωντανός διάλογος με αφηγήσεις των μαθητών για το πώς βοηθούν συνανθρώπους τους που έχουν ανάγκη.

Επίσης προβλήθηκε παιδικό νideo με μηνύματα για το ρόλο του Ερυθρού Σταυρού.  Οι Κοινωνικοί Λειτουργοί και ο Σαμαρείτης-Διασώστης  του Ερυθρού Σταυρού Γ. Δουκιαντζάκης με κατανοητό τρόπο τους εξήγησαν τη σημαίνει Εθελοντισμός και πρώτες βοήθειες  και στη συνέχεια ένωσαν κομμάτια παζλ για να σχηματίσουν τον Ερυθρό Σταυρό, και αποτύπωναν τις εντυπώσεις τους στο χαρτί ζωγραφίζοντας.

Τέλος κλήθηκαν τα ίδια τα παιδιά να παίξουν ρόλους, άλλα των θυμάτων μετά από ένα ατύχημα ή μια φυσική καταστροφή, άλλα των νοσοκόμων, άλλα των διασωστών  φορώντας τα διακριτικά γιλέκα.

Η Αντιδήμαρχος Εθελοντισμού Φιλαρέτη Δαφέρμου- Φιοράκη ευχαρίστησε για τη συμμετοχή τους τις Κοινωνικές Λειτουργούς και το διασώστη του Ερυθρού Σταυρού και τις εκπαιδευτικούς του 32ου Νηπιαγωγείου Μαρία Μυλωνάκη, Βαρβάρα Ιακωβίδου, Δήμητρα Γώγου και του 43ου Ελευθερία Μαραυγάκη, Καλλιόπη Ελευθεράκη και Αναστασία Μπασματζίδου για τη φιλοξενία και τις συγχαίρει για τον τρόπο διαπαιδαγώγησης των μικρών μαθητών τους.