«Δεν είναι νοητό ότι θα μπορούσε να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο από την πόλη»

Μήνυμα ότι ο Δήμος Ηρακλείου πρέπει να είναι συμμέτοχος στις αποφάσεις και δεν είναι νοητό ότι θα μπορούσε να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο το λιμάνι από την πόλη, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός κατά την εκδήλωση βράβευσης που διοργάνωσε ο Οργανισμός Λιμένα Ηρακλείου για να τιμήσει συνεργάτες του.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός στον χαιρετισμό του, αναφέρθηκε στις επιτυχίες που έχουν επιτευχθεί μέχρι σήμερα, τονίζοντας ότι ο Δήμος Ηρακλείου είναι έτοιμος να συμβάλλει και στην επόμενη ημέρα. Αναφέροντας με έμφαση ότι ο Δήμος θα επιδιώξει να έχει μια παραγωγική συνεργασία με τους ανθρώπους οι οποίοι θα λάβουν αποφάσεις για το λιμάνι και θα είναι συμμέτοχος σε αυτό, καθώς είναι κομμάτι της πόλης, ο Δήμαρχος Ηρακλείου τόνισε: «Είναι προφανές ότι ο Δήμος θα είναι συμμέτοχος σε αυτό. Η πόλη καταλήγει στο λιμάνι και το περιλαμβάνει και δεν είναι νοητό ότι θα μπορούσε να αποξενωθεί κατά κανένα τρόπο από την πόλη. Αυτό ακριβώς σημαίνει ότι και οι σχεδιασμοί που θα γίνουν σε συλλογικό επίπεδο, ξεκινώντας από το τοπικό πολεοδομικό σχέδιο και φτάνοντας στα ειδικά σχέδια που έχει νομοθετηθεί ότι θα εφαρμοστούν, θα πρέπει απολύτως να είναι συμβατά προς αυτή την κατεύθυνση» σημείωσε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός εξέφρασε την αισιοδοξία και την πεποίθησή του ότι η επόμενη ημέρα θα είναι καλύτερη και ότι θα δουλέψει πάνω σε αυτό, ενώ έκανε ειδική αναφορά στο πλήθος των χρηστών του λιμανιού που τιμήθηκαν, λέγοντας: «Το πλήθος των χρηστών που τιμούμε απόψε, δείχνει ακριβώς αυτό: Την οργανική διασύνδεση και της οικονομίας και της κοινωνίας με το λιμάνι. Εύχομαι η επόμενη ημέρα να είναι καλύτερη, ο πήχης έχει μπει ψηλά, η συνεργασία μας υπήρξε εξαιρετική για το Δήμο Ηρακλείου και μας βάζει και τη βάση για καλύτερες επιδόσεις στο μέλλον για το καλό του τόπου.». 

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου παρέδωσε αναμνηστικά βραβεία στον Αερολιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Πλιάκα, στον προϊστάμενο της Διεύθυνση Δημόσιας Υγεία της Περιφέρειας Κρήτης Αντώνη Παπαδάκη, στον Λιμενάρχη Ηρακλείου Γιώργο Τσοπάνη, στον πλοίαρχο Ματθαίο Μαυρογιαννάκη, στον αστυνόμο Βασίλη Κατσαμάνη, στο Διοικητή Νικόλαο Χαρτούδη και στη Χριστίνα Βουλγαράκη. Βραβεία σε εκπροσώπους φορέων παρέδωσε και ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Ηρακλείου Παντελής Ρυακιωτάκης.