Μία νέα δράση με ενδιαφέρουσα προσέγγιση στην κοινωνική συμμετοχή και αλληλεγγύη ξεκίνησε στον Κίσσαμο στα Χανιά. Πρόκειται για το «Κοινωνικό Κομμωτήριο», κοινωνική δράση που θα υλοποιείται υπό την αιγίδα του Δήμου Κισσάμου σε συνεργασία με το Κέντρο Κοινότητας και τον εθελοντικό σύλλογο «Σημείο Κοινωνικών Δράσεων-Kissamos SocialSpot» με σκοπό να προσφέρει δωρεάν κουρέματα, βαφές και χτενίσματα για άντρες, γυναίκες και παιδιά.

Στόχος της δράσης είναι οι ωφελούμενοι του Κέντρου Κοινότητας που έχουν εκτιμηθεί κοινωνικά ότι χρειάζονται φροντίδα από τα στελέχη της δομής. Θα πραγματοποιείται από επαγγελματίες κομμωτές που επιθυμούν να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους εθελοντικά, συγκεκριμένη μέρα και ώρα κατόπιν προγραμματισμένου ραντεβού, στον εκπαιδευτικό χώρο κομμωτικής του ΕΠΑΛ -Ειρηναίος Γαλανάκης.

Η δράση θα πλαισιώνεται από εθελοντές για τα οργανωτικά ζητήματα και εκπαιδευόμενους του τομέα «Υγείας- Πρόνοιας κ Ευεξίας» που επιθυμούν ν’ ασκήσουν πρακτική και να αναπτύξουν δεξιότητες στον εθελοντισμό σε κοινωνικά θέματα. Υπεύθυνες Δράσης είναι η Μπακατσάκη Χρυσούλα Κοινωνική Λειτουργός-Συντονίστρια ΚΚ η οποία ενημερώνει τους ενδιαφερόμενους για τη δράση στο τηλέφωνο 2822031989 καθώς και η Πευκιανάκη Χρυσή Κοινωνική Λειτουργός και υπεύθυνη εθελοντικών δράσεων η οποία προσφέρει ενημέρωση για τη συγκεκριμένη δράση στο τηλέφωνο 6973407450.