Το Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής του Δήμου Ηρακλείου στην Νέα Αλικαρνασσό, στο οποίο υλοποιείται το πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» επισκέφθηκε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, μαζί με τους Αντιδημάρχους Παιδείας Αντώνη Περισυνάκη και Δημοτικής Αστυνομίας, Αποκέντρωσης & Ανάπτυξης της Υπαίθρου Μανώλη Χαιρέτη, τον Πρόεδρο και το μέλος του Δ.Δ. Νέας Αλικαρνασσού Αλέξανδρο Τσουλουφά και Γιάννη Φράγκο αντίστοιχα.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου είχε την ευκαιρία να μιλήσει με συντελεστές του προγράμματος, με εκπαιδευτικούς, μαθήτριες και μαθητές, τονίζοντας ότι μια δράση όπως αυτή, που βελτιώνει την ποιότητα ζωής και διαμορφώνει την κυκλοφοριακή συνείδηση των παιδιών, πρέπει να υποστηριχθεί και να αναπτυχθεί περαιτέρω. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά: «Έχουμε πολλά παιδιά από σχολεία και έχουμε χαρά. Και αυτή η χαρά κατευθύνεται σε κάτι πάρα πολύ χρήσιμο που είναι η κυκλοφοριακή αγωγή. Τα παιδιά από μικρά πρέπει να μαθαίνουν πώς να συμπεριφέρονται και ως πεζοί και ως μελλοντικοί οδηγοί, περνώντας και από τη χρήση των μέσων που θέλουμε και εμείς να ενθαρρύνουμε, όπως είναι η χρήση του ποδηλάτου.

Εδώ έχουμε μια εγκατάσταση για τη λειτουργία της οποίας εκτός από τον Δήμο, συμπράττει και η Ελληνική Αστυνομία και βεβαίως έχουμε και την συμπαράσταση και εθελοντικών ομάδων. Αυτή η δραστηριότητα βρίσκει πολύ μεγάλη απήχηση, γίνεται με το λιγότερο δυνατόν κόστος, χάρη στο μεγάλο μεράκι που έχουν οι άνθρωποι οι οποίοι ασχολούνται με το Πάρκο. Είναι ένα παράδειγμα δραστηριότητας το οποίο αποδίδει.

Ενδεικτικά σας λέω ότι έχουν περάσει περισσότερα από 50 χιλιάδες παιδιά τα τελευταία χρόνια και περισσότερα από 8 χιλιάδες παιδιά την τρέχουσα ακαδημαϊκή χρονιά. Μια τέτοια δράση θα συνεχίζουμε να την υποστηρίζουμε και θα την αναπτύξουμε όσο γίνεται περισσότερο. Είναι ένα από τα στοιχεία που βελτιώνουν την ποιότητα ζωής της πόλης μας και που μπολιάζουν τους νέους με αυτά τα στοιχεία με τα οποία εκείνοι οι ίδιοι θα κάνουν την πόλη καλύτερη στο μέλλον.». 

Υπενθυμίζεται ότι το πρόγραμμα «Ασφαλώς Κυκλοφορώ» υλοποιείται με τη συνεργασία του Δήμου Ηρακλείου με το Τμήμα Τροχαίας Ηρακλείου και τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ηρακλείου και την σύμπραξη των Τμημάτων Παιδείας και Κυκλοφορίας της Περιφέρειας Κρήτης, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, του Λιμενικού Σώματος, του ΕΚΑΒ, της Δημοτικής Αστυνομίας Ηρακλείου και εθελοντικών ομάδων.

Στο Πάρκο Κυκλοφοριακής Αγωγής οι μικροί μαθητές και μαθήτριες έχουν την ευκαιρία να εξοικειωθούν με τους κανόνες του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και τις πινακίδες σήμανσης, να ποδηλατούν σωστά με τον απαιτούμενο εξοπλισμό, να χρησιμοποιούν τα μέτρα αυτοπροστασίας στα οχήματα, να γνωρίσουν την λειτουργία της ΕΛΑΣ, του ΕΚΑΒ, της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και του Λιμενικού Σώματος, αλλά και να ψυχαγωγηθούν με διαδραστικά παιχνίδια που άπτονται των κανόνων οδικής ασφάλειας και κυκλοφορίας όπως τα γυαλιά προσομοίωσης μέθης και τους προσομοιωτές ανατροπής και σύγκρουσης οχήματος. Αξίζει επίσης να σημειωθεί ότι το Πάρκο επισκέπτονται σχολεία από όλο τον Νομό Ηρακλείου.