Με μεγάλη απήχηση, πλήθος επισκεπτών να συρρέει από όλη την Κρήτη και όχι μόνο, ολοκληρώθηκε το 2ο Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού κι Εμπειριών του Δήμου Χανίων, στην πλατεία Κατεχάκη στο Ενετικό Λιμάνι των Χανίων.

Με κεντρικό τίτλο 260kmemories (260 χλμ. αναμνήσεων – η απόσταση από τη μία άκρη της Κρήτης στην άλλη), το τριήμερο 10 έως και 12 Μαΐου 2024, στήθηκε μια μεγάλη γιορτή στην υπαίθρια έκθεση του 2ου Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού, για όλους τους επαγγελματίες και τους δραστηριοποιούμενους σε εναλλακτικές δραστηριότητες και υπηρεσίες εμπειριών καθώς και επισκέπτες, που αναζητούν διαφορετικές εμπειρίες. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε από τον Δήμο Χανίων, με μέριμνα του Γραφείου Τουρισμού και τη συνδρομή του Δημοτικού Λιμενικού Ταμείου Χανίων.

Στο κάλεσμα του Δήμου ανταποκρίθηκαν επαγγελματίες και φορείς από ολόκληρη την Κρήτη και οι εξαιρετικά θετικές εντυπώσεις και τα κολακευτικά σχόλιά τόσο των συμμετεχόντων όσο και των επισκεπτών, που βρέθηκαν στο Φεστιβάλ, κατέδειξαν τη μεγάλη επιτυχία του εγχειρήματος. Προτροπή μάλιστα όλων είναι το Φεστιβάλ να γίνει θεσμός για τα Χανιά και ολόκληρη την Κρήτη.

Στο πλαίσιο του Φεστιβάλ, παρουσιάστηκαν οι καινοτόμες δράσεις του Δήμου Χανίων, όπως:

  • η επέκταση του Αστρομονοπατιού στα Κεραμειά του Δήμου Χανίων, το οποίο μετατράπηκε σε κυκλική διαδρομή (αφετηρία και επιστροφή από το ίδιο σημείο),
  • ο νέος αγώνας ορεινού τρεξίματος “Chania Trail Event“, που θα διεξαχθεί πρώτη φορά στις 8 Ιουνίου 2024, στην περιοχή της Μαλάξας Χανίων.

Παράλληλα, κατά τη διάρκεια του Φεστιβάλ διενεργήθηκαν τρία ξεχωριστά events (παρασκευή σαπουνιού από φυσικά υλικά, παραδοσιακή μαγειρική σε παρασιά, οινογευσία κρητικών κρασιών), ενώ φέτος υπήρχε ειδική θεματική αφιερωμένη στους αγώνες δρόμου, που γίνονται σε όλη την Κρήτη καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους.

Το Φεστιβάλ παρακολούθησαν έξι Βρετανίδες bloggers, οι οποίες δήλωσαν εντυπωσιασμένες από την πληθώρα εναλλακτικών δράσεων, που παρέχονται στον τόπο μας και το πλήθος των επαγγελματιών και φορέων, που ασχολούνται με τον εναλλακτικό τουρισμό.

Το «παρών» έδωσε ο Δήμαρχος Χανίων, Παναγιώτης Σημανδηράκης ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίησή του για τη συνολική προσπάθεια, δίνοντας τα εύσημα στον Αντιδήμαρχο Τουρισμού, Νεκτάριο Ψαρουδάκη, που είχε την αρχική ιδέα αλλά και τη συνολική εποπτεία της διοργάνωσης.

Η δράση κορυφώθηκε με την περιήγηση στην έκθεση και την κατάθεση της εμπειρίας των συμμετεχόντων επαγγελματιών και φορέων από όλη την Κρήτη. Κατά την τελετή λήξης, το βράδυ της Κυριακής (12/5) οι συμμετέχοντες και οι εκπρόσωποι του Δήμου Χανίων ανανέωσαν το ραντεβού τους για του χρόνου, στο 3ο  Φεστιβάλ Εναλλακτικού Τουρισμού 2025. 

ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΣΕ ΑΡΙΘΜΟΥΣ 

  • 3 ημέρες
  • 4 ομιλητές
  • 52 εκθέτες από όλη την Κρήτη
  • 22 Αγώνες Δρόμου από όλη την Κρήτη
  • 3 special live events
  • 260 χιλιάδες αναμνήσεις!!!