1821: Η νίκη των επαναστατικών δυνάμεων στο Βαλτέτσι ανοίγει το δρόμο για την κατάληψη της Τριπολιτσάς, στρατιωτικού και πολιτικού κέντρου της Πελοποννήσου (οπλαρχηγοί: Θεόδωρος Κολοκοτρώνης, Κυριακούλης Μαυρομιχάλης, Ηλίας Μαυρομιχάλης, Ιωάννης Μαυρομιχάλης, Δημήτρης Πλαπούτας κ.ά.).

1846: Οι Ηνωμένες Πολιτείες κηρύσσουν πόλεμο στο Μεξικό.

1883: Γεννιέται ο Γεώργιος Παπανικολάου, ο μεγάλος ερευνητής και γιατρός Έλληνας γιατρός, γνωστός παγκοσμίως για το «Τεστ Παπ».

1890: Ο Νίκολα Τέσλα πατεντάρει την ηλεκτρική γεννήτρια.

1912: Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα.

1912: Ιδρύεται ο πρόδρομος της σημερινής βρετανικής αεροπορίας (RAF), η Royal Flying Corps (RFC).

1912: Ο υπολοχαγός Δημήτριος Καμπέρος πραγματοποιεί την πρώτη πτήση με στρατιωτικό αεροπλάνο στην Ελλάδα, στη διάρκεια άσκησης, με αεροπλάνο τύπου «Φάρμαν».

1916: Ξεκινά η εισβολή του Βουλγαρικού στρατού στη Μακεδονία κατά τη διάρκεια του Α’ Παγκοσμίου Πολέμου, που είχε ως αποτέλεσμα τη βουλγαρική κατοχή ελληνικών εδαφών (1916-1918).

1917: Το θαύμα της Φατίμα: Η Παναγία εμφανίζεται σε τρία βοσκόπουλα στο χωριό Φατίμα της Πορτογαλίας. Από τότε, η περιοχή αποτελεί ένα από τα κυριότερα μέρη λατρείας της Καθολικής Εκκλησίας και κάθε χρόνο στη γιορτή της Παναγίας συρρέουν χιλιάδες πιστών από όλο τον κόσμο.

1940: Ξεκινά η κατάκτηση της Γαλλίας από τη ναζιστική Γερμανία, καθώς τα γερμανικά στρατεύματα διασχίζουν τον ποταμό Μεύση.

1940: Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ εκφωνεί την πρώτη ομιλία του ως πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας στη Βουλή των Κοινοτήτων. Δηλώνει στους αντιπροσώπους ότι δεν έχει να προσφέρει «παρά αίμα, μόχθο, δάκρυα και ιδρώτα» και καλεί τη χώρα σε πόλεμο.

1941: Λίγο μετά τη γερμανική εισβολή, οι Αθηναίοι αρχίζουν να προμηθεύονται το ψωμί με δελτίο, ενώ οι ναζί αποκτούν το δικαίωμα να ταξιδεύουν δωρεάν με τον ηλεκτρικό.

1956: Διαδηλώσεις μαθητών διοργανώνονται στη Λευκωσία υπέρ της ένωσης με την Ελλάδα. Ρίχνουν τρεις βόμβες, με αποτέλεσμα να σκοτωθεί ένας Άγγλος στρατιώτης και να τραυματιστούν πέντε.

1958: Κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο Καράκας της Βενεζουέλας, το αυτοκίνητο του αντιπροέδρου των ΗΠΑ, Ρίτσαρντ Νίξον, δέχεται επίθεση από αντιαμερικανούς διαδηλωτές.

1958: Μία ομάδα Γάλλων στρατιωτικών ηγείται πραξικοπήματος στο Αλγέρι με αίτημα τον σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας με επικεφαλής τον Σαρλ ντε Γκολ για να υπερασπιστεί τον γαλλικό έλεγχο της Αλγερίας.

1967: Ο Κωνσταντίνος Β’ διορίζει ως αρχιεπίσκοπο Αθηνών και πάσης Ελλάδος τον Ιερώνυμο Κοτσώνη, καθηγητή Θεολογίας στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

1978: Καθιερώνεται η 35ετία για όλους τους εργαζόμενους, με πλήρη σύνταξη στα 58 χρόνια, επί πρωθυπουργίας Κωνσταντίνου Καραμανλή.

1995: Οι νομοί της Κοζάνης και των Γρεβενών συγκλονίζονται από ισχυρό σεισμό 6,6 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ. Προκαλούνται υλικές ζημιές, ιδίως σε παλιά κτίσματα, αλλά δεν υπάρχουν θύματα.

2004: Ο Αντώνης Σαμαράς ανακοινώνει τη διάλυση της «Πολιτικής Άνοιξης», του κόμματος που ίδρυσε στις 30 Ιουνίου του 1993.

2012: Τη μεγαλύτερη ανατροπή σε τελικό της Euroleague σημειώνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος επιστρέφει από το -19 κόντρα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας, επικρατεί με 62-61 χάρη σε καλάθι του Πρίντεζη, για να ανέβει στην κορυφή της Ευρώπης για δεύτερη φορά στην ιστορία του.

2014: Σοβαρές πλημμύρες στη νότια Ευρώπη σκοτώνουν τουλάχιστον 47 ανθρώπους