Στη σοβαρότητα που επέδειξε ο Ολυμπιακός και στο δεύτερο παιχνίδι του στο final-8 του κυπέλλου υδατοσφαίρισης ανδρών, στάθηκε ο Μάνος Ζερδεβάς, με τη νίκη των “ερυθρολεύκων” με 18-7 επί του Πανιωνίου, στον χθεσινό ημιτελικό.  “Τα νοκ-άουτ παιχνίδια είναι όλα επικίνδυνα. Φανήκαμε σοβαροί σε άμυνα και επίθεση, δείξαμε την ανωτερότητά μας και νομίζω ότι το τοπίο ξεκαθάρισε από το ημίχρονο και μετά”, επισήμανε ο διεθνής τερματοφύλακας, σπεύδοντας να θυμίσει ότι “η πρόκριση στον τελικό δεν σημαίνει κάτι, για μας ο στόχος είναι η κατάκτηση του τροπαίου και θα έρθουμε αύριο εδώ για να πετύχουμε τον πρώτο στόχο της χρονιάς”.

Αντίπαλος του Ολυμπιακού στον σημερινό (11/5, 17:30) τελικό θα είναι ο “πρωτάρης” Απόλλων Σμύρνης, κάτι που λίγοι περίμεναν πριν ξεκινήσει η διοργάνωση. Για τον Ζερδεβά, η πρόκριση της “αμφίβιας ταξιαρχίας” δεν αποτελεί έκπληξη: “Ομάδες όπως η Βουλιαγμένη, ο Απόλλωνας, ο Πανιώνιος και το Περιστέρι είναι πολύ κοντά μεταξύ τους, όπως φαίνεται και από τα σκορ σε αυτά τα παιχνίδια. Είναι τρεις ημέρες όπου όποιος φανεί καλύτερος παίρνει την πρόκριση, είναι η διοργάνωση των εκπλήξεων, οπότε τα περιμένω όλα”.

Οσο για την προσαρμογή του Ολυμπιακού, από τα μεγάλα ντέρμπι του Champions League στα συνήθως… διαδικαστικά παιχνίδια των εγχώριων διοργανώσεων, ο διεθνής γκολκίπερ είναι σαφής: “Είμαστε επαγγελματίες αθλητές, δεν πατάμε κανένα… κουμπί. Δουλεύουμε πάντα στο 100% και στόχος μας είναι να κερδίζουμε τα παιχνίδια, είτε είναι εύκολα είτε δύσκολα. Ηρθαμε εδώ αυτό το τριήμερο να δείξουμε ότι είμαστε η καλύτερη ομάδα στην Ελλάδα και να πάρουμε αυτό που μας αναλογεί. Σε τέτοια ματς δεν υπάρχει περιθώριο για δοκιμές, όσο ανώτερος και να είσαι, σε ένα παιχνίδι νοκ-άουτ όλοι θέλουν να σε νικήσουν και να σε κατεβάσουν από το “θρόνο”, οπότε δεν πρέπει να δίνεις δικαιώματα”.

Από πλευράς Πανιωνίου, ο Γιώργος Καλαϊτζής εκτίμησε ότι η ομάδα του κατάφερε να σταθεί ανταγωνιστικά για ένα ημίχρονο. “Ξέραμε εξ αρχής ότι η αποστολή μας θα είναι πολύ δύσκολη. Θέλαμε να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι στον Ολυμπιακό και νομίζω ότι για ένα ημίχρονο τα καταφέραμε. Μετά, κάποια λάθη στην επίθεσή μας, τους έδωσαν τη δυνατότητα να κολυμπήσουν στην κόντρα και να πετύχουν εύκολα γκολ, από αυτά που σε πληγώνουν. Δεν μπορούσαμε να ακολουθήσουμε αυτό το ρυθμό”, υπογράμμισε ο “κυανέρυθρος” περιφερειακός, αναφορικά με τον ημιτελικό.

Για τον Πανιώνιο η φετινή χρονιά δεν κρίνεται επιτυχημένη, όχι λόγω του κυπέλλου, αλλά λόγω των αποκλεισμών στους “16” του Euro Cup από βατό αντίπαλο (Στεάουα) και κυρίως από την τετράδα της Α1. Ο Καλαϊτζής αναγνώρισε ότι τα πράγματα δεν πήγαν καλά για την ομάδα του φέτος, εμφανίστηκε όμως σίγουρος ότι οι Νεοσμυρνιώτες θα επιστρέψουν δυναμικά. “Η αλήθεια είναι ότι ο αθλητισμός τα έχει αυτά, δεν μπορείς πάντα να είσαι επιτυχημένος. Είμαστε απογοητευμένοι από το πρόσωπο που δείξαμε. Στην Ευρώπη νομίζω θα μπορούσαμε να φτάσουμε ως το final-4 και στο πρωτάθλημα τα πράγματα δεν πήγαν όπως τα περιμέναμε. Θα πρέπει να ανασυνταχθούμε, να δούμε τι έφταιξε και να εμφανιστούμε καλύτεροι του χρόνου”, επισήμανε ο 27χρονος παίκτης και κατέληξε με ένα μήνυμα αισιοδοξίας: “Ο Πανιώνιος είναι ένα πολύ υγιές σωματείο, με μία διοίκηση η οποία στηρίζει την προσπάθεια των αθλητών, σε ό,τι κι αν χρειαστήκαμε ήταν πάντα κοντά μας. Νομίζω ότι μπορεί να συνεχιστεί η παρουσία του Πανιωνίου στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος και να προσπαθήσει να πρωταγωνιστήσει ξανά και στην Ευρώπη”.