1910: Για πρώτη φορά από το 1835, ο κομήτης Χάλεϊ πλησιάζει τη Γη, με αποτέλεσμα αστρολόγοι και μελλοντολόγοι να προαναγγέλλουν το τέλος του κόσμου. Ο Άλμπερτ Αϊνστάιν, όταν τον ρώτησαν εάν ο κομήτης θα συγκρουσθεί με τη Γη είπε: «Με βεβαιότητα σας λέω όχι». Και όταν τον ξαναρώτησαν πώς είναι τόσο βέβαιος, εκείνος απάντησε αφοπλιστικά: «Αν δεν πέσει, θα επιβεβαιωθώ. Αν όμως πέσει τελικά, κανείς μας δεν θα ζει για να μου πει ότι έκανα λάθος».

1926: Με διαταγή της κυβερνήσεως απαγορεύεται στις γυναίκες να φορούν κοντή φούστα. Η ανακοίνωση εκδόθηκε από το Πολιτικό Γραφείο του στρατηγού Θεόδωρου Πάγκαλου, ο οποίος από τον Ιούνιο της ίδιας χρονιάς είχε καταλάβει την εξουσία με πραξικόπημα για να την κρατήσει έως και τον Αύγουστο του 1926, οπότε τον ανέτρεψε ένα άλλο πραξικόπημα που οργάνωσε ο στρατηγός Γεώργιος Κονδύλης. Η είδηση γίνεται δεκτή με ειρωνικά σχόλια και από τον Τύπο της εποχής.

1944: Εκτελούνται από τους ναζί οκτώ αντιστασιακοί νέοι 20-30 ετών, στο Καΐστρι, συνοικία της Θεσσαλονίκης μεταξύ Ξηροκρήνης και Επταλόφου.

1947: Ο B.F.Goodrich παρασκευάζει το πρώτο λάστιχο χωρίς σαμπρέλα στο Ακρον του Οχάιο.

1958: Η ΕΡΕ και ο Κωνσταντίνος Καραμανλής κερδίζουν και πάλι τις εκλογές, με ποσοστό 41,16%. Η Ενιαία Δημοκρατική Αριστερά (ΕΔΑ) αναδεικνύεται αξιωματική αντιπολίτευση, με ποσοστό – έκπληξη 24,42%.

1964: Εκρηκτική είναι η κατάσταση στην Κύπρο. Δύο Έλληνες αξιωματικοί και ο γιος του αστυνομικού διευθυντή της Λευκωσίας εκτελούνται εν ψυχρώ στην Αμμόχωστο από Τουρκοκύπριους, οι οποίοι και τραυματίζουν βαρύτατα και τρίτο αξιωματικό. Οι άτυχοι άνδρες εισήλθαν κατά λάθος στην τουρκική συνοικία της πόλης.

1967: Η χούντα συλλαμβάνει και φυλακίζει στις φυλακές Αβέρωφ τον Ανδρέα Παπανδρέου. Εκφράζονται φόβοι για τη ζωή του.

1987: Στη Βαλτιμόρη του Μέριλαντ πραγματοποιείται η πρώτη μεταμόσχευση καρδιάς – πνεύμονα από τον δρ. Μπρους Ράιτζ της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου του Στάνφορντ.

1987: Ξεκινά η δίκη του αξιωματικού της Γκεστάπο, Κλάους Μπάρμπι («Χασάπη της Λυών»), που είχε διαφύγει στη Λατινική Αμερική για περισσότερα από 30 χρόνια.

2010: Παραιτείται ο πρωθυπουργός της Μεγάλης Βρετανίας, Γκόρντον Μπράουν. Τον διαδέχεται ο αρχηγός του Συντηρητικού Κόμματος, Ντέιβιντ Κάμερον.