Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Τζερμιάδων ‘Αναγέννηση’ διοργανώνει για δεύτερη συνεχόμενη χρονιά στις 11 και 12 Μαΐου 2024 ένα διήμερο φεστιβάλ με την επωνυμία ‘THE KRONIO FESTIVAL’. Σκοπός της οργάνωσης είναι η ανάδειξη του αρχαιότερου σπηλαίου της περιοχής το σπήλαιο Κρόνιο ή σπήλαιο Τραπέζας. Το πρόγραμμα του φεστιβάλ θα περιλαμβάνει τα παρακάτω σύμφωνα με ανακοίνωση του πολιτιστικού συλλόγου:

  • «Το Σάββατο 11 Μαΐου 2024 θα υπάρξει μια σειρά από δραστηριότητες για όλες τις ηλικίες, για μικρούς και μεγάλους σε κατάλληλα διαμορφωμένους χώρους. Κάποιες από αυτές είναι: η δενδροφυτευση, η ποδηλασία στα σοκάκια του χωριού, το στήσιμο σκηνών για τους επισκέπτες που θέλουν να απολαύσουν την βραδινή θέα, ξεναγήσεις στο σπήλαιο, προγράμματα μαθημάτων γιόγκα, λάτιν, καθώς επίσης παρουσίαση του τρόπου ανύψωσης ενός αερόστατου. Στη συνέχεια θα μας ψυχαγωγήσει το σχήμα των ”Sir A or a” και έπειτα θα δώσει την σκυτάλη στην έντεχνη καλλιτέχνιδα Ματούλα Ζαμάνη και το συγκροτημά της. Μετά το πέρας της συναυλίας θα μας διασκεδάσει ο καταξιωμένος Dj Addie Manson (resident Hercle). Στο χώρο κατά την διάρκεια του φεστιβάλ θα υπάρχει κατάλληλος φωτισμός ώστε να αναδεικνύει το σπήλαιο.
  • Την Κυριακή 12 Μαΐου 2024 θα πραγματοποιηθεί για δεύτερη φορά το ‘KRONIO TRAIL RACE’ ένας αγώνας ορεινού τρεξίματος και περιπέτειας στο μεγαλύτερο οροπέδιο της Ελλάδας αυτό του Οροπεδίου Λασιθίου για να διανυθούν οι έξης διαδρομές: α)Kronio Skyrace 32 km β)Kronio Intro Speed 14 km γ)Kronio Mini Trail 5.6 km δ) Kronio Kids Race 2 km όπου οι αθλητές θα έχουν την δυνατότητα να περιπλανηθούν στα μονοπάτια των βουνών μας και να γνωρίσουν την αξεπέραστη ομορφιά τους. Η εκκίνηση και η λήξη των αγώνων θα γίνουν από το γνωστό σπήλαιο της περιοχής, το ‘Σπήλαιο Κρόνιο’.

Διοργάνωση:Πολιτιστικός Σύλλογος Τζερμιάδων ”Αναγέννηση”. Συνδριοργάνωση: Περιφέρεια Κρήτης , Δήμος Οροπεδίου Λασιθίου.

Υποστήριξη: Idean Routes, Xoxlios Team, Ελληνικός Ορειβατικός Σύλλογος Λασιθίου, Σύλλογος Γυναικών Οροπεδίου Λασιθίου ”ΡΕΑ”, Filios Zeus, Ερυθρός Σταυρός , Οικισμός Κράσι.

Μεγάλοι Χορηγοί:

Platinum:WYNDHAM GRAND MIRABELLO BAY-ZEYS INTERNATIONAL HOTELS & RESORTS

Golden: RIJK ZWAAN, METAXA HOSPITALITY GROUP

Bronze:Mike Tattoo

Χορηγοί Υλικών: Hot  air   balloon,Vasilikata,Taverna                        ”Dionyssos”,Alphagenerators, Cocacola-Greece,Φαρμακείο Κυριαζή Καλλιόπη,SuperMarket ”Ρουσογιάννης”

Χορηγός Επικοινωνίας: Kriti Tv, Radio984,Neakriti.