1859: Σημειώνονται συγκρούσεις στην Αθήνα μεταξύ φοιτητών και Αστυνομίας. Είναι τα λεγόμενα Σκιαδικά. Έτσι έμειναν στην ιστορία τα επεισόδια μεταξύ της μαθητικής νεολαίας και της Χωροφυλακής. Ήταν ένα φαινομενικά άσχετο γεγονός, που οδήγησε τρία χρόνια αργότερα στην έξωση του βασιλιά Όθωνα.

1877: Η Ρουμανία κηρύσσει την ανεξαρτησία της από την Τουρκία.

1902: Ένα σημαντικό ιατρικό επίτευγμα σημειώνεται στην Αθήνα. Ο χειρουργός, Σπυρίδων Μαγγίνας, αφαιρεί με επιτυχία από ασθενή του ολόκληρο το δεξιό νεφρό του.

1908: Γιορτάζεται για πρώτη φορά η Γιορτή της Μητέρας, στις ΗΠΑ, στη Δυτική Βιρτζίνια. Όλα ξεκίνησαν από την Άνα Ριβς Τζάρβις που είχε χάσει τη μητέρα της και θέλησε να ορίσει μια μέρα που να είναι αφιερωμένη στις μητέρες.

1933: Φοιτητές μέλη του ναζιστικού κόμματος της Γερμανίας καίνε βιβλία των Μαρξ, Φρόιντ, Μπρεχτ και Αϊνστάιν στην κεντρική πλατεία του Βερολίνου. Τα χαρακτηρίζουν «αντιγερμανικά».

1940: Η Γερμανία εισβάλλει στο Βέλγιο, το Λουξεμβούργο και την Ολλανδία.

1940: Ο Ουίνστον Τσόρτσιλ διορίζεται πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου, μετά την παραίτηση του Νέβιλ Τσάμπερλεν.

1947: Ψηφίζεται από την αμερικανική βουλή το Σχέδιο Τρούμαν για την παροχή οικονομικής βοήθειας προς την Ελλάδα.

1955: Εισάγεται το πάγιο τέλος στους λογαριασμούς του ΟΤΕ, της ΔΕΗ και της ΟΥΛΕΝ.

1956: Εκτελούνται από τις βρετανικές Αρχές οι αγωνιστές της ΕΟΚΑ, Μιχαήλ Καραολής και Ανδρέας Δημητρίου, οι οποίοι ανέρχονται στην αγχόνη ψάλλοντες τον εθνικό ύμνο και ζητωκραυγάζοντες υπέρ της Ενώσεως. Οι δύο αγωνιστές αποτέλεσαν τους πρωτομάρτυρες του αντιαποικιοκρατικού Κυπριακού Αγώνα, δίνοντας τη ζωή τους για ελευθερία και ανεξαρτησία. Όπως ήταν αναμενόμενο, η εκτέλεσή τους προκάλεσε έκρηξη αντιδράσεων στη Μεγαλόνησο. Η ΕΟΚΑ εκτέλεσε τους Άγγλους στρατιώτες, Γκόρντον Χιλ και Ρόναλντ Σίλτον, που είχαν απαχθεί και κρατούνταν ως όμηροι, ενώ σχεδιάστηκε επίθεση στον Αστυνομικό Σταθμό Παλαιχωρίου, η οποία ματαιώθηκε την τελευταία στιγμή. Οι σωροί των δύο ηρώων του απελευθερωτικού αγώνα θάφτηκαν μαζί με άλλους έντεκα στα λεγόμενα «Φυλακισμένα Μνήματα».

1960: Το αμερικανικό πυρηνικό υποβρύχιο «Τρίτων» ολοκληρώνει τον πρώτο υποβρύχιο περίπλου της Γης.

1981: Ο Φρανσουά Μιτεράν γίνεται ο πρώτος σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας. Απεβίωσε στις 8 Ιανουαρίου 1996, καθώς έπασχε από καρκίνο. Μόλις δέκα ημέρες μετά τον θάνατό του, ο πρώην γιατρός του αποκάλυψε ότι η ασθένεια είχε στην πραγματικότητα εντοπιστεί από το 1981 και ότι ο πρόεδρος τον είχε υποχρεώσει να πλαστογραφεί τα δελτία υγείας του.

1988: Ο Μισέλ Ροκάρ αναλαμβάνει την πρωθυπουργία της Γαλλίας.

1991: Η Ελένη Γλύκατζη-Αρβελέρ, πρόεδρος του Εθνικού Κέντρου Τεχνών και Πολιτισμού Ζορζ Πομπιντού, ανακηρύσσεται πρέσβειρα καλής θελήσεως της UNICEF.

1994: Ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι ορκίζεται για πρώτη φορά πρωθυπουργός της Ιταλίας.

2005: Στην Τιφλίδα της Γεωργίας ο Βλαντιμίρ Αρουτιάν επιχειρεί να δολοφονήσει τον πρόεδρο των ΗΠΑ, Τζορτζ Μπους, που βρίσκεται στη χώρα. Πετά χειροβομβίδα που πέφτει 20 μέτρα μακριά από τον Αμερικανό πρόεδρο, αλλά δεν σκάει.