Την μεγάλη εορτή του Αγίου Γεωργίου του τροπαιοφόρου σε Σταυράκια και Βούτες τίμησε χθες ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

Ο Δήμαρχος παρακολούθησε στα Σταυράκια τη Θεία Λειτουργία προς τιμήν του πολιούχου τους Αγίου Γεωργίου στον ιστορικό ναό του 16ου αιώνα.

Παράλληλα είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Ζαχαρία Χιωτάκη για ζητήματα της περιοχής αλλά και να ανταλλάξει ευχές με κατοίκους που τον υποδέχτηκαν θερμά. Οι εκδηλώσεις στα Σταυράκια ολοκληρώθηκαν με την λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Γεωργίου συνοδεία γεωργαλίδικων αλόγων και το παραδοσιακό γλέντι.

Στη συνέχεια ο Αλέξης Καλοκαιρινός συνοδευόμενος από τους Αντιδημάρχους Νίκο Γιαλιτάκη , Μανόλη Χαιρέτη, την γ.γ του Δήμου Μαρία Σκραφνάκη και τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Βουτών Χαράλαμπο Αλογδιανάκη παρακολούθησε τη λιτανεία στο εκκλησάκι του Αγίου Γεωργίου, παρουσία πλήθους πιστών που του επεφύλαξαν συγκινητική υποδοχή, αντάλλαξε ευχές και συνομίλησε με πάρα πολλούς Δημότες. Ξεχωριστή εικόνα και στις Βούτες τα γεωργαλίδια άλογα προς τιμήν του Αγίου.

Ο Δήμαρχος Ηρακλείου στο σύντομο χαιρετισμό του, κατά τη διάρκεια της όμορφης γιορτής που διοργάνωσε η τοπική ενορία σε συνεργασία με τον δραστήριο Πολιτιστικό Σύλλογο,  αναφέρθηκε στο σχεδιασμό της Δημοτικής Αρχής για την ανάπτυξη και αναζωογόνηση της περιοχής.

Ο Αλέξης Καλοκαιρινός, σημείωσε μεταξύ άλλων ότι η περιοχή αξίζει περισσότερα γιατί διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα που πρέπει να αναδειχθούν, όπως και στους υπόλοιπους οικισμούς του Δήμου Ηρακλείου.

«Θα δούμε πως θα ζωντανέψουμε τη μεσοχωριά γιατί χωρίς μεσοχωριές δεν ζωντανεύουν τα χωριά, θα σχεδιάσουμε επίσης το μονοπάτι το οποίο θα μπορούσε να συνδέσει το ξωκκλήσι με το χωριό, χώρους στάθμευσης και πολλά άλλα. Θα αλλάξουμε τη περιοχή γιατί το αξίζουν οι άνθρωποί της» επεσήμανε χαρακτηριστικά ο Δήμαρχος Ηρακλείου.

Ο εφημέριος της Ενορίας και τα μέλη του Πολιτιστικού Συλλόγου προσέφεραν στο Δήμαρχο και τους Αντιδημάρχους την εικόνα της Παναγίας Βουτιανής και το βιβλίο του Γεωργίου Εμμ. Σακκαδάκη με τίτλο «Χωρίον Βούται».

Η εκδήλωση που οργάνωσαν όπως κάθε χρόνο η Εκκλησία, η Τοπική Κοινότητα Βουτών και ο Πολιτιστικός Σύλλογος ολοκληρώθηκε με το καθιερωμένο γλέντι.