Την περιοχή του μέσα Κατσαμπά, όπου το Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων διατηρεί σημαντικές ιδιοκτησίες, επισκέφτηκαν ο Υπουργός Λευτέρης Αυγενάκης και ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός, το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα 6 Μαΐου.

Λευτέρης Αυγενάκης και Αλέξης Καλοκαιρινός, είδαν μαζί τις συγκεκριμένες ιδιοκτησίες μέρος των οποίων πρόκειται να αξιοποιηθεί για την κάλυψη αναγκών των υπηρεσιών του Υπουργείου, σύμφωνα με τον συγκεκριμένο σχεδιασμό του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων, και μέρος για ανάγκες της πόλης, σε συνεργασία του Υπουργείου με τον Δήμο.

Η αυτοψία έρχεται σε συνέχεια πρόσφατης τηλεδιάσκεψης του Υπουργού Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων και του Δημάρχου Ηρακλείου, όπου τέθηκε μεταξύ άλλων το ζήτημα της συνολικής αξιοποίησης των ιδιοκτησιών του Υπουργείου στην αστική αυτή περιοχή.

Ο Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης εκφράζει με κάθε ευκαιρία  την σταθερή βούλησή του να συμβάλλει με κάθε τρόπο στην τοπική ανάπτυξη. Είναι προφανές ότι η εξέλιξη αυτή δίνει μια νέα προοπτική στην αστική ανάπλαση μιας περιοχής με σημαντικά προβλήματα υποδομών.