Το μήνυμα ότι αυτές τις γιορτινές μέρες πρέπει να σκεφτόμαστε και τους άλλους ανθρώπους, πέρα από το δικό μας περιβάλλον, καθώς και την έκκληση να αποφύγουμε την χρήση των βεγγαλικών το βράδυ της Ανάστασης, έστειλε ο Δήμαρχος Ηρακλείου Αλέξης Καλοκαιρινός.

«Εύχομαι χρόνια πολλά και καλή Ανάσταση σε όλες και όλους! Αυτές είναι μέρες χαλάρωσης, αλλά και μέρες στις οποίες πρέπει να σκεφτόμαστε πέρα και από το δικό μας περιβάλλον, τους άλλους ανθρώπους. Άλλωστε, αυτό είναι και ένα από τα μηνύματα των ημερών. Η αγάπη. Η αλληλεγγύη. Η συμπερίληψη. Και αυτό θα πρέπει να φωτίζει τις καρδιές μας. Εμείς στον Δήμο Ηρακλείου συνεχίζουμε την προσπάθεια την οποία έχουμε αναλάβει και θεωρώ ότι επίσης υπηρετούμε αξίες όπως αυτές, μέσα σε ένα πλαίσιο που είναι μια καλύτερη ποιότητα ζωής για τους ανθρώπους.

Με την ευκαιρία, θα ήθελα να επαναλάβω και την έκκλησή μου να αποφύγουμε την χρήση των βεγγαλικών το βράδυ της Ανάστασης. Αυτό είναι μια συνήθεια, δεν είναι όμως ένα έθιμο. Μια συνήθεια που δημιουργεί διαταραχή σε ευαίσθητους ανθρώπους και ζώα, αλλά εγκυμονεί και κινδύνους για την σωματική ακεραιότητα. Είναι καιρός να αλλάξουμε την κουλτούρα μας. Το ξέρω ότι δεν θα γίνει από τη μια μέρα στην άλλη, αλλά αν μπορέσουμε αυτό το μήνυμα να το διαδώσουμε και να αρχίσουμε να το εφαρμόζουμε, θα έχουμε κάνει ένα πρώτο βήμα.».