1913: Ο Σουηδός μηχανικός Γκίντιον Σούντμπακ κατασκευάζει και πατεντάρει το φερμουάρ.

1916: Η βρετανική 6η Ινδική Μεραρχία παραδίδεται στις οθωμανικές δυνάμεις κατά την πολιορκία του Κουτ-ελ-Αμάρα, σε μία από τις μεγαλύτερες παραδόσεις βρετανικών δυνάμεων μέχρι τότε.

1933: Ο τελικός του Κυπέλλου Αγγλίας μεταξύ Έβερτον και Μάντσεστερ Σίτι (3-0) είναι ο πρώτος αγώνας ποδοσφαίρου, που οι παίκτες φορούν φανέλες με νούμερα. Η ομάδα από το Λίβερπουλ χρησιμοποιεί νούμερα από το 1 μέχρι το 11 και οι «πολίτες» από το 12 μέχρι το 22.

1941: Ορκίζεται η πρώτη κατοχική κυβέρνηση, με πρωθυπουργό τον στρατηγό, Γεώργιο Τσολάκογλου.

1941: Οι κατοχικές Αρχές στην Ελλάδα θέτουν σε κυκλοφορία παράλληλα με τη δραχμή, το μάρκο κατοχής, τη λιρέτα κατοχής, τη μεσογειακή δραχμή, το βουλγαρικό λέβα και το αλβανικό φράγκο, νομίσματα χωρίς αντίκρυσμα.

1945: Ο Γερμανικός Στρατός στην Ιταλία παραδίδεται άνευ όρων στους Συμμάχους. Την ίδια ημέρα, οι Αμερικανοί απελευθερώνουν το στρατόπεδο Νταχάου, ενώ ο Αδόλφος Χίτλερ παντρεύεται τη σύντροφο της ζωής του, Εύα Μπράουν, σε ένα καταφύγιο στο Βερολίνο και ορίζει αντικαταστάτη του το ναύαρχο, Καρλ Ντένιτζ.

1994: Στην Ιταλία, ο μεγιστάνας των ΜΜΕ, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, λαμβάνει την εντολή για το σχηματισμό κυβέρνησης.

1995: Δέκα ημέρες μετά τον τελικό Κυπέλλου Παναθηναϊκός – ΑΕΚ (1-0), άγνωστοι ξυλοκοπούν άγρια τον διαιτητή του αγώνα, Φίλιππο Μπάκα, σταματώντας το ταξί που επιβαίνει.

2005: Ολοκληρώνεται η αποχώρηση των στρατευμάτων της Συρίας από το Λίβανο, μετά από 29 χρόνια κατοχής.